En härlig löp tur och go´lasagn!
- 2 squash
- 1 tsk salt
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- olivolja
- 500g nötfärs
- 1 burk krossade tomater
- 1 lagerblad
- 2 tsk torkad basilika och oregano
- salt och peppar
- smör
- 1 1/2 dl grädde
- 1 paket mozzarella
Sätt ugnen på 225°C. Skiva squashen på längden. Lägg upp skivorna på en handduk och strö över salt för att dra ut onödig vätska. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna i någon minut. Lägg upp på ett fat. Bryn köttfärsen i olivolja. Tillsätt stekt lök, krossade tomater, lagerblad och örter. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka i 10 minuter. Smörj en ungsfast form med smör och lägg ett lager med squashskivor på botten. Varva med köttfärssås, ett lager squash, köttfärssås och ett sista lager squash på toppen. Häll på grädden. Riv mozzarellan och strö över gratängen. Gratinera i ugn 20-30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.