Fyllning:
400 gram köttfärs
salt och peppar
1 gul lök finhackad
3 msk vatten och en skvätt Mjölk
1,5 msk tomatpuré
1-2msk Kinesisk soja
Basilika (gärna färsk)
Botten:
4 ägg
1 dl Mjölk
2 msk smör
1 tsk oregano eller pizzakrydda
2 dl riven ost
1- 2 tomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Byrn den hackade löken i stekpannan, tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll på vattnet, tomatpurén, mjölken, sojan och basilikan. Låt puttra tills vätskan kokat bort.
Vispa äggen med mjölken och oregano, häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter. Ta ut omelettbotten.
Höj ugnen till 225 grader. Ha på köttfärsfyllningen. och strö på tomater och ost.
Grädda ca 10minuter eller tills osten smält och fått fin färg.