Saftigt kikärtsbröd
- 250g kikärtor
- 4,5dl vatten
- 50g torrjäst
- 2tsk salt
- 0,5dl rapsolja
- 1msk ljussirap
- 5dl Rågsikt
- 7-8dl specialvetemjöl
1. Mixa bönorna med 2dl vatten, tillsätt sedan resterande av vattnet.
2. Värm röran lite varmare än fingervarmt ca.42grader
3. Häll jästen i en bunke och tillsätt den varma röran.
4. Tillsätt sedan rsterande ingredienser.
5. Jäs degen övertäckt i 30min.
6. knåda degen på bakbord, dela den i två delar och rulla till längder. Skär i sex delar av varje längd och forma till runda bullar.
7. Sätt dem på en plåt med bakplåtspapper och täck över med bakduk, jäs i 30min.
8. Grädda i 225grader i mitten av ungen, ca. 15min.
Kram på er!