Lördags bakning, quinoabröd med gojibär och raw-chokladbolla!
Ingredienser:
-
1 dl ljus quinoa
-
2 dl vatten
-
4 dl vatten
-
25 g färsk jäst
-
½ - 1 tsk salt
-
½ dl linfrön
-
½ dl kokos
-
1-2 dl gojibär
-
1 dl rostade solroskärnor
-
10-12 dl dinkelmjöl
-
Solroskärnor och dinkelflingor (kan uteslutas) till dekoration
Tillagning:
-
Börja med att skölja quinoan i hett vatten. Koka upp 2 dl vatten i en kastrull, tillsätt quinoan och låt koka under lock på svag värme i ca 15 minuter.
-
Blanda i gojibären i kastrullen när quinoan kokat klart och låt stå under lock en stund så mjuknar gojibären lite. Häll över blandningen i en bunke och tillsätt vatten, kokos, linfrön och solroskärnor.
-
Tillsätt jäst då blandningen svalnat till 37 grader.
-
Tillsätt sedan det mesta av mjölet och bearbeta degen i ca 10 minuter tills degen känns smidig men låt den vara lite kladdig.
-
Låt jäsa ca 1 timme.
-
Häll upp degen på mjölat bakbord och dela i 15 bitar. Forma till ?snurror? (som större bullar) och lägg upp dem på en smord plåt. Låt dem jäsa ca 40 minuter.
-
Spraya eller pensla bröden med vatten och strö över solroskärnor och eventuellt dinkelflingor.
-
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
Så till frukost imorse blev det nybakat bröd! Mumms.. mycket gott! nu blir det lite plugg och sen ska jag möta upp Isabelle och Angelica för att köra tärningnsintervallerna i eftermiddag, sen blir det spa och middagslagning tillsammans!
Kram!
Chokladbollarna va goda!! ;)