Det blir så lyxigt som man gör det!

Det blev mer att göra idag än det var tänkt, städa, tvätta och sen en del planering inför redovisningen av min projektplan som jag har på tisdag. Så det där med spa fick läggas på hyllan, istället spolade jag upp badkaret hemma i lägenheten, tände ett ljus och kröp ned med en bok!:-)
Det är det lilla som räknas och vi måste njuta av stunden. Nu går jag och lägger mig med ny energi inför kommande vecka med redovisning, hemtenta, seminarium,träning och jobb på de!:-)



Kram

vila

Vaknar upp i ett regnigt Umeå, det känns precis som en sån där stanna inomhus och inte göra någonting alls dag!:-)
Men i ärlighetens namn är jag riktigt dålig på de!:-P
jag passade faktiskt på att göra egen musli nu på morgonen, ett recept som jag fått av mamma som är
riktigt gott!:-)

Egen musli är ju både godare och oftast nyttigare än det färdiga du kan köpa i butik som oftast innehåller en massa tillsatt socker! jag valde att toppa muslin med torkade aprikoser som är väldigt järnrika!



Musli
5dl rågflingor
5dl havregryn
100g mandlar
2dl solrosfrön
1dl cocosflingor
1dl linfrön
2dl vatten
5msk rapsolja
2-3dl valfri torkad frukt

sätt ugnen på 200g, grovhacka mandlarna, blanda alla torra ingredienser i en stor bunke, rör i hop vatten och olja och häll över den torra blandningen, krama in vätskan ordentligt och bred ut på en långpanna med bakplåtspapper, in i ugnen ca. 20-30 min och rör om då och då. låt svalna och tillsätt sedan frukten ellet bären. om du vill ha den lite sötare muslin kan du tillsätta lite flytande honung till vatten och oljan!:-)

Nu måste jag ner till tvättstugan, tvättkorgen väller över allt för mkt nu! :-P sen har jag faktiskt planerat in lite egentid på iksu spa i eftermiddag, längtar!!;-)

Backträning och en härlig höst middag!

Idag har det verkligen vart en såndär toppen dag, ni vet en såndär dag när man känner att allt bara går sin väg och man känner att livet leker! ;)
 
Dagen började kl.9.00 i gammlia backen med Angelica som sällskap, som det förövrigt var riktigt roligt att ha tillbaka efter en seg förkylning. Vi körde på precis som vanligt där måttot lyder "kötta!" passet såg ut som följer:
 
Uppvärmning:
15min jogg
 
Backen (ca. 300-400m lång)
5 ggr. spring upp för backen (ca. 85-90% av din max fart)
Mångsteg x 5ggr
Enbenshopp x 4ggr (15vänster fot 15höger fot = 1 gång)
Indianhopp x4ggr
5 ggr. spring upp för backen (ca. 85-90% av din max fart)
 
(Mellan övningarna är det gångvila ned för backen och mellan det olika övningarna är det en serie paus på 3min)
hoppas detta kan ge lite insperation, backträning går att köra på flera olika sätt och detta är bara ett av många! ;)
 
trötta tjejer!
 
När jag kom hem i eftermiddags efter jobbet gjorde jag och Isac en suuper god middag som ni bara måste få recepten på :)
 
Till huvudrätt blev det en asiatisk fiskpanna med tomater och sockerärtor, en perfekt höstgryta i min smak!
Receptet på grytan kan du hitta på http://www.coop.se/
 
 
Och efterrätten var magisk måste jag säga, chokladmouse gjord på avokado toppad med färska blåbär!
 
Chokladmousse med mynta :
Orginal recept: Erica Palmkrantz Raw Delight
 
2 mogna avokado
1 dl ur tjärnade dadlar
½ dl vatten
4 msk raw kakao
2 tsk ekologiskt vaniljpulver
några färska myntablad jag bytte ut myntan mot färska blåbär!
 
Moussen:
Mixa dadlar + vatten i en mixer tills det blir slätt. Tillsätt kakaon, avokadon och vaniljen. Kör mixern/matberedaren tills moussen blivit alldeles slät.
 
Detta måste ni prööva!!!
 
 
Nu blir det lite filmmys med bästa! ;)
Ha en toppen kväll!
 
 
 
 
 
 
 
 

Det sitter inte i kläderna MEN det gör dig bekväm

Jag tror att det är många med mig som kan skriva under på att det är förbaskat roligt att få ha på sig kläder som du känner dig bekväm och snygg i!
eller hur?...... ;)
 
Och detta gäller även ens träningkläder, jag har varit på jakt efter en bra hemsida som kan leverera rätt kläder till rätt pris. Efter en ungefär veckas research på diverse hemsidorsidor har jag kommit fram till att det är http://www.sportamore.se/ som lätt har det bästa priserna och det bredaste utbudet enligt min åsikt. Så i tisdags beställde jag en ny löparjacka som även kunde bli en väst, 699kr , tre sporttpepar (ta 3 betala för 2) och ett nike träningslinne och kläderna kom IGÅR!!! super fina och leveransen tog bara två stackars dagar. Tyvär var träningslinnet lite för stort men sportamore har gratis frakt tillbak så det var bara att sätta den på lådan!
 
Så här såg kläderna ut:
 
 
 
Prövade springa i jackan idag och SOM jag trivdes super skön och den andades väldigt bra!
Ne nu är det dags för ett break från dagens Artikelläsande, har suttit och disikerat två engelska artiklar som inte innehöll speciellt mkt matnyttigt. Så nu blir det att ta det lugnt en stund och sen bär det av till jobbet på Sensia24 där jag jobbar till 19.30 ikväll!
 
Simma lungt! ;)
 
 
 

En heldag! :)

Idag har det varit en sån där dag när jag har haft fullt upp, det har vart träning, skola, storhandling och jobb och nu sitter jag här och ska snart hoppa i säng! ;)
 
Dagen fick en mycket bra start på Iksu, gymmet där jag tränar. Idag stod det styrketräning på schemat fick med mig en av löpartjejerna som jag brukar springa med på mornarna. Vi fick till ett riktigt bra pass med både ben och armar. När jag tränar styrka blir det alltid många komplexa övningar med fria vikter för att få arbeta med så många muskelgrupper som möjligt, programmet bestod idag av:
  • Frivändninigar
  • Djupa benböj med skivstång
  • Frivändningar med utfallssteg
  • Marklyft
  • Chins
  • Dips
  • Rodd
  • Mage 

                                                                       

Tog faktiskt med mig mina lyfthandskar(vaderade handskar utan fingrar) som jag inte använt på ett väldigt långt tag eftersom jag tyckt att det sett lite töntigt ut! :P MEN de lär följa med fler gånger, hade inte alls lika ont i händerna efter alla skivstångsövningar som det senaste gångerna!
Jag har länge funderat på kosttillkost i form av proteinshakes för att på ett så snabbt och effektivt sätt som möjligt kunna hjälpa musklerna att återhämta sig efter träningen.. Jag skall på en föreläsning den 6 november som heter "Sanningar och myter om kost och kosttillskott" med Ewa-Carin Sehlstedt som är universitetsadjunkt och dietist på Umeå universitet. Det kommer bli mycket intressant att se vad hon har för kunskap inom området och få rådfråga lite inom frågan. För det är ju svårt när kört ett hårt pass och direkt ska till skola eller jobb att alltid ha en hel picknick med sig, det skulle ju vara lättare att bara blanda en shake... men men jag ska återkomma till detta, när jag har lite mer kött på benen. Idag gjorde jag i alla fall en supergod smothie efter träningen innan jag skulle rusa vidare till skolan. Den innehåller rikligt med både, protein, antioxidanter och kolhydrater precis vad du behöver efter ett hårt träningspass, här kommer receptet:
 
Blåbärssmothie:
2dl Mjölk
1dl Blåbär
1st Banan
1st Ägg
 
Mixa och njut!                                                  

Mys kväll! :-)

Efter en hel dags jobb på klädbutiken Rabalder som jag jobbar lite extra på blev jag hembjuden till Tina för lite middagsmys! :-) det blev den "svenska" husmansrätten tacos!:-)
Säga vad man vill om tacos men det är ju rackarns gott! vi pratade just om mat och träning jag och Tina hennes syster jobbar inom rawdood branchen så hon hade fått en massa inspirerande recept av henne som jag bara måste prova på!:-) det kommer komma mer om det!:-)
Tina har dessutom bestämt sig för att börja gymma, så kvällen till ära fick jag även vara med och ge henne lite bra alround övningar som är bra att starta upp med!:-)

Ne imorgon blir det gym på morgonen och sedan sätta huvudet i skolboken, metod semenarium here I come!!;-)


Natti!





Morgonstund har guld i mun!

God morgon!
Idag ringde klockan på 05.55, då var det bara upp, klä på sig och snabba sig till tjejerna som stod och väntade. Vi är ett gäng tjejer som har startat en sida på facebook, där vi spontant kan höra av oss till varandra för att planera in morgonlöpning, det är toppen då det inte alltid är det mest motiverande att kliva upp och gå ut i kylan helt ensam. Igår var det min tur att vilja ha med mig någon på morgonen och jag fick med mig tre tappra brudar på turen. Det blev en 40minuters tur bland stock och sten :)
 
Det bästa jag vet med morgonträningen är frukosten efteråt! :) att få komma hem hoppa in i duchen och sen kunna sätta sig ned en stund i lugn och ro med med en kopp nybryggt kaffe, en gröttalrik och en god macka. Frukosten smakar ju aldrig så bra som efter en härlig tur i löpspåret!
 
Här kommer ett recept på ett av mina favorit frukostbröd, av Leila Lindholm.
Ett super gott bröd som innehåller både mycket nyttaiga fibrer, vitaminer och fetter
från nötterna och den torkade frukten.
p.s det är även väldig lättlagat och kräver inte några långa jästider! ;)
 

Filmjölkslimpa

Färdigt på: ca. 60 min

4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor

1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon (eller aprikoser, ett tips är det från saltåkvarn som är ekologiskt odlade och fantastiskt goda)
1 dl russin

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.

 

Back to business

Då har den berömda uppbyggnadsträningen startat, eller som coach sa, - smygstartat.
Tydligen var detta pass bara ett smakprov av vad som komma skall.
Dagens träning bestod av cirkelträning på dragonen, friidrottshallen (där vi nu kommer att befinna oss resten av den mörka delen av året) ;). Cirkelträning innebär ett antal stationer med olika typer av styrkeövningar där vi framförallt använder oss av vår egen kroppsvikt som redskap. Den här typen av träning ger oss i första hand
uthållightsstyrka och grundkondition. vårt pass bestod av elva stycken övningar som vi körde tre varv. På varje station körde vi 30sek och vilade30sek och mellan varven ca. 3min vila. Efter detta blev det lite löpningar för att låta kroppen springa bort lite tröttet ;) 6x60m. med gång vila.
 
Exempelpass och lite insperationsövningar:
  • situps
  • Armhävningar (knä eller fötter)
  • Upphopp
  • Utfallssteg
  • Ryggups
  • Höftlyft från plint (eller varför inte soffkanten hemma)
  • Höga knän på stället (så fort du kan)
  • Tricep från en upphöjning
  • Militären (upphopp-armhävning-upphopp)
  • Mage (skriv ditt namn med benen i luften)
Mycket effektiv och bra träning som man med lätthet kan köra hemma, bara dra på några bra låtar på spotify och sen köra så att det ryker! Eller varför inte dra ihop ett gäng arbets/ skolkompisar och kör tillsammans! :)
 
Här kommer även lite inspirerande bilder sen dagens pass:
 
 
 
 
 

Dagens tips!

Frukosten är ett av dagens viktigaste mål här kommer ett litet tips som förgyller morgonkaffet, när du brygger kaffet strö lite malen kardemumma i kaffefiltret och du får ett härligt doftande och smakande kaffe! om man är ett större fan av kanel funkar det också!:-)




Plötsligt händer det! :)

Nu har jag bestämt mig, det är dags att jag börjar blogga! :)
varför sitta inne med allt man kan dela med sig av till andra och dessutom få byta erfarenheter med?!
Min sida är inte så piffig ännu och jag vet inte riktigt hur jag skall gå tillväga för att få den som jag vill ha den :/ men
jag tänker att det kommer, jag får helt enkelt jobba lite på det :P
Men nu, är det bara till att hoppa i säng,tidig morgon i skolan, har handledning för min projektplan, spännande men samtigt sjukt nervit att se vad han tycker om den! sen drar uppbyggnadträningen igång på RIKTIGT imorgon, då bär det iväg till friidrottshallen för att köra den årliga cirkelträningen! :)
 
NattiNatti

Utkast: Sep. 24, 2012

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

myhomerun.blogg.se

En förkärlek för träning och matlagning!

RSS 2.0