Fredag!

Go kväll!
 
Kanske inte allt förvånande att jag än en dag lyckats ha ett fullspäckat schema, jag är alldelens för bra på de! Morgonen startade på Iksu med spinning 40min och Core control, en väldigt skön start på dagen faktisk. Efter frukosten blev det sedan att skriva på rapporten till praktiken för att sedan åka till jobbet mellan 12-19 för att jobba tillsammans med Lovisa. 
 
Efter att jag nästan blåst av cykeln (bokstavligen talat) på väg hem, möttes jag av det här:
 
 
Isac höll på att baka pasta till middag idag med vår nya pastamaskin som han införskaffade förra helgen! Den skulle komma att serveras med någon god pastasås han hade tagit fram! Det blev faktiskt ett fantastiskt resultat, riktig fredagas lyx! :) tack Isac!
 
En tidig morgon väntar imorgon, Isac har beachvolleyboll tunering på Iksu, så då måste jag ju vara på plats och hejja och skrika lite på dem! ;) senare ska jag möta upp Tina på stan för mycket surr och så lite som möjligt gjort! En härlig Lördag med andra ord!
 
Hoppas att ni får en fin kväll!
Kram
 

Morgon lyx

Gor morgon!:-)

Idag har jag äntligen fått sova ut på morgonen, så jag lyxade till det med en riktigt god och lång frukost!;-) Stekta äpplen i kanel med kesella och yoghurt, toppat med hasselnötter!:-)


1 Äpple
lite kanel
1/2dl kesella
1dl naturell lättyoghurt
en näve grov hackade hassenötter

Stek äpplena tillsamans med kanelen tills de mjuknat, blanda kesellan med yoghurten och servera till äpplena och toppa med nötterna!
Jag fick även ett kokt ägg och en kaffekopp med kardemimma till också!:-) Mmm.. lite jul känsla faktiskt!

Nu blir det att göra sig i ordning och ta sig till praktiken!:-)

Ha en fin dag!
Kram

Låång dag som avslutades på bästa möjliga sätt!

Hej på er!
 
Fick faktiskt en riktigt skön start på dagen idag tillsammans med Johanna, vi tog oss ut på en lugn morgon jogg imorse i mörkret kring sju tiden, en ca 7km lång runda. Efter den har det sedan varit fullt upp,  har jag inte hållt i lektionerr har jag suttit och skrivit på min rapport eller vart på konferens!
 
Men när dagen var slut  viste jag att det skulle bli trevligt, mina träningstjejer Isabelle och Angelica kom över och vi lagade middag tillsammans, pratade och hade det bara allmänt bra! :) att de ändå krävs så lite för så mycket njutning! :) jag gillar att få lite sånna abrott i vardagen det förgyller verkligen och ger energi! :) Tack tjejer!
 
Imorgon blir det att hålla i min sista föreläsning kring de moment jag håller på med i skolan, sen är det upp till eleverna att göra resten av jobbet. 
 
Kram på er! :)

Kvälls träning och fin besök!

Hej på er! :)
 
Har kommit hem för en stund sedan, hunnit äta middag idag tillsammans med Isac för ovanlighetens skull, vi brukar nämligen vara bra på att gå om varandra! :) och jag har dessutom hunnit ta en lång varm dusch som var mycket välbehövlig! :)
 
Träningen idag bestod av:

90 graders spänst hopp med skivstång (40kg på stången 3 x 5st)
Vristhopp 4 x 10hopp
Mångsteg 2 x 60m.
Utfallssteg med stång på raka armar 2 x 40m

12 x 150m (2min vila mellan loppen ca. 85% av ax fart)
 
Det kändes faktiskt riktigt bra idag lite sliten sen all sprint träning på sistone så det var skön att få springa ut lite av de idag på lite längre lopp!
 
Men nu ska jag gå och ta hand om mitt fin besök som kommer att vara hära och hälsa på ända tills på söndag!
 
 
 
Trevlig kväll på er!
 
Kram!

Mellanmåls tips!

Heej!
Idag har jag och Isac vart och storhandlat och ja, det slutar som vanligt med att vi knappt får med oss allting hem!:-) Men nu är kylen, frysen och skafferiet fyllt.

Har äntligen startat upp med mitt rapportskrivande idag också, det känns alltid skönt att få en start för då rullar det oftas på bra efter de! Nu är det strax dags för träning för min del så tänkte bjuda er på en härlig mellanmålssmothie som jag tycker är perfekt innan träningen!



2personer
1 avokado
250g kvarg
2,5dl mjölk
2dl hallon
1msk flytande honung

Mixa allting och toppa med pumpakärnor eller andra frön och torkade tranbär!

kram!

Test- Måndag!

Hej på er! :)
 
Ikväll var det dags att testa om träningen sen förra hösten gett några resultat. Förra året vid den här tiden gjorde vi snabbhets och hopp tester, flygande 30m där vi ska springa max fart i 30m och innan dessa 30m ska vi hinna få upp vår max hastighet (därav namnet flygande, annars kallas det stående start), stående längdhopp och med femsteg, var det hopp vi testades i. 
 
Så hur blev resultaten jämfört med förra året?! 
Jag gjorde en bättre serie av de fyra lopp vi sprang och gjorde även en bättre bästa tid på flygande 30m MEN på hoppen då? 
ja hoppen ska väl erkännas inte riktigt är min starkaste gren och eftersom att när jag senast gjorde dessa hopp var för ett år sedan och det är mkt teknik inblandat blev det ingen specifik förbättring där.
Men dessa tester kommer att göras under vintern igen (ränkar jag med Janne). 
 
Bjuder på lite bilder från gårdagens dunkla källarträning
 
Imorgon har de utvecklingssamtal på skolan jag praktiserar = Moi ledig! ska faktiskt vara duktig och börja skriva på rapporten som hör till praktiken men tänkte även hinna fara och storhandla! :) Någonting som jag sjukt nog tycker är roligt. Bara strosa runt i butiken och njuta och sedan kunna baka och laga god mat!
 
Kram!
 
 

"Ryss träning" och en lätt lagad och god middag!

Hej på er!
 
Yepp ni läste rätt, Ryss träning! haha idag var dragonhallen där vår friidrottshall är uppbokad, så vad ska vi göra? Ja  tyckte Janne vi går ner till källaren på dragonskolan, detta är alltså ett garage som ligger under skolan med ett par banor från ja vad ska jag gissa 80-talet så med andra ord riktigt hårda och fasta. Så där befann vi oss bland skrot, järnrör och ledningar under jorden men varför inte? träningen gick hur bra som helst, alltid roligt med lite nya inslag! ;) haha
 
Dagens pass (snabbhet):
  • Vristhopp 4 x 5 st
  • 5 x 50m på 95-98% fart
  • Frivändningar 3 x 6st (47,5kg)
  • Step up 4 x 3st på vardera ben (50, 55, 60, 70kg) 
  • Marklyft med raka ben 4 x 3st (72kg)
  • Balans med Cabelcross
Till middagag efter träningen prövade jag för första gången att göra köttfärsomelett! Och Mmm vad gott det blev, detta måste ni testa enkelt, nyttigt och super gott! :) 
 
Köttfärsomelett

Fyllning:

400 gram köttfärs

salt och peppar

1 gul lök finhackad

3 msk vatten och en skvätt Mjölk

1,5 msk tomatpuré

1-2msk Kinesisk soja

Basilika (gärna färsk)

Botten:

4 ägg

1 dl Mjölk

2 msk smör

1 tsk oregano eller pizzakrydda

2 dl riven ost 

 1- 2 tomater

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Byrn den hackade löken i stekpannan, tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll på vattnet, tomatpurén, mjölken, sojan och basilikan. Låt puttra tills vätskan kokat bort.

Vispa äggen med mjölken och oregano, häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter. Ta ut omelettbotten.

Höj ugnen till 225 grader. Ha på köttfärsfyllningen. och strö på tomater och ost.

Grädda ca 10minuter eller tills osten smält och fått fin färg.

 
Nu ska jag slå på lite julmusik och bara mysa på här hemma! :)
 
Kram!
 

Vilken helg

hej på er!

Har verkligen haft en fullspäckad helg, det känns som om jag knappt hunnit andas ut. Jobb Hela fredagen på rabalder följt av afterwork med Maria som inte helt oväntat gjorde att kvällen bara sprang iväg! :-) hade en toppen kväll! Även gårdagen tillbringade jag på Rabalder, och igårkväll kände jag mig helt slut så det blev bara att laga middag tillsammans med älsklingen och sen bara mysa ned oss i soffan! :-)

Veckan har resulterat i att tvättmaskinerna idag gått varv här i huset och ett försök att samla sig inför veckan! :-P
Nu blir det lunch med rotfruktsrisotto med kyckling från gårdagens middag och sen sedan träning kl.13 på hallen!:-) men först ska jag kila ned på stan en sväng och fixa lite inför första advent!:-)

ta hand om er!
kram

Fredag morgon!

Fredag morgon får startas med en Hallon och banan smothie följt av spinning på iksu! :-) Sen blir det jobb på Rabalder!




Kram!

Middagstips!

Hej på er!
 
Har verkligen hunnit med en del idag, morgonen startade nu med rekryteringsseminarium och intervju för vikariat på Umeås skolor, Johanna kom sedan över på "matlådslunch" hem till mig! :) mkt uppskattat det bjöds både på djupa samtal och mycket skratt, trevligt! :) efter lunch var det bara att göra sig beredd för att inta lärarposition i klassrummet på Minerva, en riktigt rolig dag faktiskt!
 
Jag måste bara få bjuda er på denna fantastiskt lättgjorda och goda rätten jag lagade idag till middag! Med insperation från LCHQ, 
 
Sesamfröpanerad torsk med rostade rotsaker
 
4 personer
  • 800g Torsk
  • ca. 2-3dl vita sesamfrön
  • 1-2 ägg
  • 2st palsternackor
  • 1st röd paprika
  • 1st Kålrabbi
  • 2st morötter
  • 250g Keso
  • Grön pesto
sätt ungen på 225grader, grovhacka grönsakerna och bre ut dem i en ugnssäker form, ringla över olivolja salt och peppar. vispa upp ägg i en skål och strö sesamfrön, salt och vitpeppar på en talrik. Doppa torskbitarna först i ägg och vänd den sedan i sesamfröblandningen. Stek dem varsamt på vardera sida till de blir gyllenbruna.
 
Blanda keson med 1msk pesto eller efter smak och servera blandningen till de rostade grönsakerna och tiorsken! :) Mycket, mycket gott!
 
Nu ska jag hoppa in i träningskläderna och fara ut i backen tillsammans med de andra, idag blir det backträning MEN även nerförsbacke! :)
 
Kram!
 
 

Ett steg närmsre verkligheten!

Är precis påväg på ett rekryteringsseminarium och intetvju för vikariat. Efter jul är det ingen lek längre!:-) verkligheten här kommer jag!!



Ha en fin dag!:-)
kram


Nu har det äntligen startat på riktigt!

Hej på er!
 
Vaknade tidigt imorse vid 6 tiden, så det vara lika bra att kliva upp då och göra frukost! Idag blev det en havregrynsgröt toppat med min favorit, blåbär och en skiva fullkornsbröd med ägg och kalkon! skulle upp och möta isabelle för en tur i löpspåret kl. 7. Lugn morgonjogg med syfte att återhämta oss från veckans två första ganska hårda pass.
 
 
Gårdagens pass:
 
- 4 x 60m Mångsteg
- 4 x 60m Enbenshopp
- 4 x 10st vristhopp

- 10 x 150m löpning med 2min vila emellan loppen (här skulle vi ligga precis under mjölksyragränsen, ca. 85-90% av max hastighet)

 
Har förresten precis haft min första lektion nu på praktiken och måste säga att, ja det gick bra! i ärlighetensnamn sov jag faktiskt lite dåligt inatt och grubblade på vad jag egentligen skulle säga på introduktionen av det nya ämnet för eleverna. Men när jag väl stog där kändes det riktigt bra! :) Så nu har jag äntligen starat upp den klass som jag ska ha hand om under den här praktiken på riktigt!
 
Nu ska jag sätta mig och planera lite inför lektionerna nästa vecka med samma tema men för 3:or.
 
Kraam!
 
 
 
 

En rikare köttfärssås!

Hej på er!
 
Idag prövade jag någonting nytt på en väldigt klassisk rätt, köttfärsås och spagetthi. Alla vi har säkert vårt favorit sätt att göra köttfärsåsen på, favorit kryddorna osv. Men till just din favorit tycker jag att du ska testa att tillsätta röda linser. Köttfärsåsen blir på så sätt rikare både på protein, fibrer och mineraler (järn blandannat), köttfärsåsen får dessutom en liten krämigare konstistens som är mycket god. 
 
Inget krångel eller trix utan medans du hackar löken och förbereder resterande till såsen så sköljer du 1dl röda linser och kokar dem i 2dl lättsaltat vatten i 10min och tillsätter dem sedan det sista du gör innnan servering!
 
 
Nu blir det att ge sig iväg till träningen, idag blir det en blandning av massor av hopp och löpning sa Janne, ett helt nytt pass, så vi får se vad som väntar! :) Taggad!!
 
Kram!

Lektionsplanering!

hejhej!:-)

Sitter och gör lite förberedelser inför min första lektion som jag ska hålla i imorgon! uppmuntrar mig själv med tända ljus och en kopp röt te!




Ny vecka, nya möjligheter och träningsprogram!

Hejhej!
 
Jag kan inte sluta njuta och inte få skryta om hur skönt det var att få komma hem och ha maten serverad på bordet när jag kommer hem från träningen! :) Tack Isac du är BÄST! (det hoppas jag att du vet) du ger verkligen guldkant på min vardag!
 
 
 
Ugnsbakad lax med rivet citronskal och rödbeter
tillsammans med kokt potatis och en
youghurtsås.
 

Direkt efter sista lektionen på praktiken idag kom Angelica och hämtade upp mig med bilen och vi for till hallen för att möta upp de andra för dagens pass som idag var sprint. Vi går in i en ny fas i träningen nu, med fokus på snabbhet. Riktigt roligt att få vara lite explosiv. Dagens pass bestod av:
 
  • Upphopp på hög plint 10st
  • Vristhopp, över plintlock 10st x 5
  • Motståndslöpning, med en  5kg dunk bakom oss 4gånger
  • Kurvlöpning , max snabbhetslopp 60m ur kurva  5gånger
  • "in and outs"  50m med små häckar 6 gånger
"in and outs" här jobbar vi med teknik och snabbhet. vi stället ut 3 koner, från start fram till första konen trycker vi på max fart (acceleration), mellan andra och tredje fokuserar vi på att slappna av och och hitta position i löpningen och mellan tredje konen och mål trycker vi på max fart igen och försöker hålla den goda tekniken vi byggt upp! Idag la vi även till småhäcker första 10m, där vi tar ett steg mellan varje häck och det ska gå riktigt snabbt.
 
 
 
Så här kan det se ut http://www.ubersense.com/video/view/PTQZ3Lzy detta är från i sommras
 
Nu ska jag gå och ta en duch och sen bara lägga mig i soffan en stund! :)
Kram!

Kryp i kroppen!

Hej på er!
 
Det här med träningsledighet är ju skönt MEN......
Det har börjar krypa i kroppen på mig och jag känner inte riktigt att jag kan sitta still,  så i eftermiddag
är det dags att skaka lite rumpa på Iksu med Sh´bam! 
Det ska faktiskt bli riktigt roligt att få dansa av sig lite och sh´bam är ett så lättsamt och roligt pass
som man inte behöva känna att man måste ha varit på flera gånger innan det känns bra att köra passet, anser jag, utan det här passet tar faktiskt "bara" upp dansglädjen! Härligt! ;)
 
 
Nu ska jag äntligen gå och hämta tillbaka min kära cykel från verkstaden! :) den har vart saknad! Men nu är den uppfrächad med nytt hjul, slang och dessutom vinter däck så risken för en olycka i vinter i alla fall minskar lite grann! ;) men man vet aldrig med mig på cykeln och är det verkligen vettigt att cykla hela vintern!? Aaaa det återstår väl att se! :)
 
Hoppas ni får en bra söndag!
Kram!

lördags trevligheter med familjen!

På besök hos Isac föräldrar ikväll och jag fick äran att göra efterrätten!:-) kladdkaksmuffins (leila lindholms recept) toppat med grädde och bär!



kram på er!


Den lilla nickningen

Hejhej!

Kom precis hem från en promenad kring sjön, ren njutning att bara få gå i lugn och ro! Tänkte på en sak där jag traskade, man möter ju oftast massor av olika människor när man är ute i spåret och springer eller går. Och ni vet den där lilla nickningen och leendet som man kan ge personerna man möter, den är verkligen underskattad!:-) jag vet inte med er men jag blir alltid så glad när man möter de där människorna som bara för någon sekund visar att, "hej trevligt att du också är ute idag" Så jag vill bara säga det MER av den lilla nickningen till värden, den är allt för underskattad!:-)









Ha en grym dag!
kraam

Gör ditt eget hårdbröd!

Hej på er!
 
Idag har jag pysslat på hela dagen och jag vet inte riktigt allt jag har gjort och inte gjort!
Men ett litet projekt har vart att baka mitt eget hårdbröd! :) jag har en stor förkärlek för hårdbröd, jag formligen älskar det och äter det i princip till alla måltider och det har vi också alltid gjort i min familj.
Så idag var det dags att testa göra mitt eget! :) det var mkt enkelt att göra och blev mycket gott! jag valde några olika smaksättningar, sesamfrön och flinsalt, pumpa kärnor och ett med linfrön.
 
 

Du behöver:
50 g jäst
5 dl    lättmjölk, 37 C, det går även bra med vanlig mjölk lite utspädd med vatten
2 tsk salt
6 dl grovt rågmjöl
6 dl vetemjöl
grovt mjöl till utbakning

(Det här blir ganska mycket deg, man kan med fördel halvera receptet).

Gör så här:
Rör ut jästen i ljummen mjölk. Tillsätt salt och mjöl. Blanda till en deg och dela i 6 bitar. Rulla bitarna till bullar och låt dem jäsa i 20-30 minuter.

Kavla ut varje bulle till en rektangel så tunt som du vill ha det (supertunt är gott!) och använd mycket mjöl. Kavla gärna degen direkt på bakplåt med papper så blir det enklare sedan. Spruta lite vatten på med blomspruta och strö på valfri smaksättning; kummin, gourmetsalt, sesamfrö, linfrö, solrosfrö, rosmarin… rulla ett extra varv med kaveln för att trycka ner smaksättningen i degen. Skär sedan degen i valfria former, minibitar för ostbricka, långa grissini, standardknäckebitar, flytta isär bitarna lite.

Grädda bröden i 250 C i 8 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Gräddningstid beror lite på ugn och degens tjocklek, kolla noga i slutet så att de inte blir brända. Ta ut dem och låt svalna på ett galler. Håller länge i tät burk.

(från: http://sarabakar.se/ )

 

Nu ska jag hoppa i duchen och göra mig iordning för snart får jag en middagsgäst! ;)

Kram!

Investerat i min hälsa!

Hallå där!
 
Ja, det går att konstatera att det där med att laga punka på cykeln inte riktigt var min grej idag!. däcket hade torkat och spruckit och verktygen gick av! haha jag hade ultimat otur alltså! Så valde istället ta cykeln till någon som faktiskt är proffs på området och dessutom investera i vinterdäck den här vintern (förra vintern cyklade jag utan). Så nu var det dags att investera i min "hälsa" och förebygga en sladd. Tog min cykel till ett ställe som heter bulleribock på Berghem! Och han skulle fixa allt, suuper skönt!. 
 
Så en glad tjej tog sig med en lånad cykel till träningen (tusen tack Kajsa!), idag var det faktiskt sista träningen för denna veckan! I helgen är det inplanerad och välbehövlig vila. Vi har kört på nu med det här programmet i 1 månad vilket innebär 3 dagars vila och sen kör vi igång med nytt schema nästa vecka! :) Fick förresten tillbaka min statestiktenta idag och................. Jag KLARADE DEN!!!!! YEEEIII Nu kan jag säga att jag klarat alla tentor under heeela jäkla utbildningen! :) fasen vad gött! Så nu ska det njutas i helgen! imorgon blir det bland annat lite bakning och annat trevligt sen ska jag träffa Johanna på kvällen för lite mddags trevligheter! :)
 
 
 
 
Kraam!

Sovmorgon





Sovmorgon idag, så himla skönt!:-) har suttit med lektionsplanering hela veckan men igår blev den "klar" om man någonsin kan säga det. Perfektionisten i mig säger ifrån! :-P Min lärare ska nämligen komma och studera mig nästa vecka så det gäller att göra bra ifrån sig!:-)

Nu ska jag strax bege mig till dagens första lektion sen ska jag ner en snabbis på stan och köpa ett par byxor till syrran som hon beställt och måste även fixa min cykel idag som har dragit på sig en pyspunka! så jag tar mig till träningen, dryygt men samtidigt är jag beroende av min cykel så det är väl bara att ta tag i det!:-)

ha en fin dag!
kram!

Middags tips och träning!

Go kväll!
 
yepp det går att konstatera, frivändningar är INTE min starkaste gren, jag höjer nästan aldrig i vikt där. Det är ju en otroligt bra övning men som jag i ärlighetens namn tycker är lite trist, men förmodligen beror det på att jag kanska inte är sådär super bra på den heller! 50-52kg där går min gräns sen är det stopp. Men på marklyften ökade jag idag till 72kg (4x3 repitioner). Det kanske sitter i tekniken på frivändningarna , jag tror det eller hoppas det måste helt enkelt öva lite mer. 
 
Kom hem från träningen vid 17 och möttes av en vrål hungrig Isac, - vad ska vi laga? vad ska jag börja med!? ett mjölkglas och en banan senare var vi båda på fötterna igen och kunde sätta igång med middagen!
Idag blev det:
 
Lax med rotfrukter och fetaost (LCHQ)

600 g laxfilé
300 g rödbetor
300 g squach
300 g rotselleri
300 g Palsternacka
4 msk olivolja
1 tsk torkade örter, t ex franska örter
Salt
Svartpeppar
150 g fetaost

1. Skala rotfrukterna och skär dem i lika stora bitar.
2. Lägg dem i en ugnsform och häll på olivoljan.
3. Strö över örter, salta och peppra efter smak.
4. Rör om så att kryddorna och oljan blandas väl.
5. Stek i ugnen på 225 grader i cirka 25 minuter, sänk sedan värmen till 200 och ställ in en ugnsform med laxen.
6. Fortsätt steka rotfrukter och lax i 15–20 minuter.
7. Smula fetaosten över rotfrukterna och krydda laxen med salt.
(Receptet kommer ifrån boken LCHQ av Fredrik Paulún)
 
Nu ska jag sätta mig en stund och knåpa på lite betygskriterier till min kommande uppgift som jag ska starta igång med eleverna nästa vecka!
 
Ha en fin kväll!
Kram

Konsten att ta tillfället i akt och inte göra allting på en gång!

Hej på er!
 
Det är så typiskt mig att vilja göra allting på en gång, det ska vara perfekt och inget får gå snett. Vilket även blir fallet när jag ska planera lektioner. Phuuu... men idag slutade jag lite tidigare halv 3 så istället för att sätta mig som en tok hemma och fortsätta med planeringen jag har hållt på med heeela dagen tar jag en nu en PAUS! tar en kaffe och bara hänger ett tag! tror att det är viktigt att göra det! ;)
 
Samlar mina krafter och tankar för att sen gå till träningen och idag lyfta lite skrot!
 
 
Kram!
 
 

Förta dagen på praktiken och LCHQ-meny

Hej på er!
 
Har haft fullt upp idag, första dagen på praktiken och det känns bra men som vanligt har jag alltid lite blandade känslor så här efter första dagen. Jag har inte riktigt kommit in i någonting än och allting är nytt, så det är en del att ta in just nu. Jag har påbörjat lite smått med en lektionsplanering inför torsdagen för då drar det ingång på riktigt. Ska ha en samhälls 2a och introdusera dem i psykisk ohälsa, intressant, läskigt och spännande på samma gång! ;)
 
Jag har förresten läst på lite om vad Fredrik Paulún ni vet han som gör både lite olika frukostflingor, muslis och juicer kallar för LCHQ-dieten. Som i mina öron låter väldigt vettigt. LCHQ srår för Low carb high quality, det bygger helt enkelt om man översätter det till svenska, lågkolhydratskost med hög kvalité. Kvalitén avser både näringen i maten som du äter, upplevelsen av det du äter och hur detta påverkar livskvaliteten. Maten som du äter ska självklart även ge energi, inte ta energi av dig. Näringen ska bland annat räcka till: muskler, hjärna och immunförsvar.

 LCHQ är skapad för att ge en korrekt mängd av det fett som bränner fett, bygger muskler, minskar inflammationer och håller oss friska.

Proteinintaget inom LCHQ är högre än vad de flesta är vana vid, något som ofta ger stora hälsovinster i form av blodtryckssänkning, bättre mättnad och ökad muskelmassa. Viktigt att påpeka är också att LCHQ inte är en kaloribegränsad diet.

LCHQ är en livsstil som gör att din kropp blir snyggare oc samtidigt friskare – utan den tuffa vånda som många dieter kräver. I LCHQ är det viktigt med regelbunden motion, för endast genom att röra på dig – anstränga hjärta och alla andra muskler  - kan du må så bra som möjligt. LCHQ är alltså mer än bara en diet. Det är en livsstil.

Rätt mat och dryck enligt LCHQ

  • Grönsaker.
  • Rotfrukter.
  • Nötter och frön.
  • Frukt och bär i måttliga mängder.
  • Små mängder bulgur och quinoa.
  • Olivolja, avocado, nötter och rapsolja.
  • Kyckling, fisk, skaldjur, ägg och magra köttprodukter.
  • Kaffe.
  • Te.
  • Ett dagligt glas rött vin (följer jag inte).

Fel mat och dryck enligt LCHQ

  • Sockerrika produkter som glass, godis och läsk (men lite fusk måste tillåtas ibland tycker jag, på helgen eller om man är bortbjuden till någon).
  • Raffinerade kolhydrater som vitt ris, vit pasta, pulvermos, snabbmakaroner.
  • Dolda sockerbomber som t.ex. blodpudding och sötad yoghurt.
  • Korv och bacon.
Jag har faktiskt tänkt testa denna i veckan så idag bjöds det på LCHQ-pytt i panna med stekt ägg! och det var riktigt gott, jag dubblade satsten för denna är bara för 2p och vi ville ha matlådor också!
 
240 g fryst renskav (jag valde älgskav för de hade jag hemma)
400 g kålrabbi
1 röd paprika
1 gul lök
35 g kokosfett
2 ägg
salt
peppar
 
 
1. Skala och tärna kålrabbin, kärna ur och tärna paprikan.
2. Hacka löken.
3. Värm upp cirka 1 tesked av kokosfettet i en teflonstekpanna.
4. Lägg i renskaven fryst. Dela skaven efterhand med en trägaffel så att den blir jämnt bryn.
5. Ta upp skaven från pannan och finhacka den.
6. Lägg grönsakerna i stekpannan med det mesta av kokosfettet och stek på hög värme i cirka 1 minut så att det får lite stekyta.
7. Sänk värmen till medel och stek under omrörning i cirka 10 minuter.
8. Lägg tillbaka skaven i stekpannan och värm upp tillsammans med grönsakerna.
9. Smaka av med salt och peppar.
10. Fördela pytten på två tallrikar.
11. Värm det sista av kokosfettet i stekpannan och stek äggen “sunny side up” och lägg på pytten
 

 
 

För tre veckor sedan skrev jag att jag innan jul skulle klara av att göra 5 x 3 chins OCH idag klarade jag det!! :) är riktigt nöjd faktist. Sprang även distan innan. distans med ökande tempo  40min började på 4,48min/km och efter varje 10 min ökade jag snabbheten. så det blev 4,36, 4,30 och sistan slutade jag på 4,28min/km.
 
En riktigt trött tjej gör nu kväll och säger go natt! :)
 
Kram!
 
 
 

Tur i kärlek inte spel!

Det är vad vi kan konstatera efter dagens pass!
 
Hahah det där 2500m, blev 2900m och tärningen var inte med oss idag, dagens intervaller slutade med seien; 400m-500m-500m-500m-300m-200m-500m. Varken jag eller Isabelle hade pigga ben idag  men tillsammans tog vi oss igenom alla lopp och nästa helg väntar en välbehövlig vila, så den här veckan var tanken att vi skulle pressa kroppen lite extra. Så slutsatsten är att jag varje dag hellre väljer att ha tur i kärlek! ;) Vilket jag även tycker att jag har!
 
Från ett pass tidigare i höstas.
 
 
Kram
 
 
 

Då blev det söndag!

Go´morgon på er!
 
Gårdagen blev väll inte riktigt som jag hade tänkt mig, istället för yogan som var inplanerad blev det att åka och jobba. Det var en av mina kollegor som hade dragit på sig en hemsk magsjuka så jag hoppade in för henne istället! Efter jobbet ringde Kajsa och vi bestämde att laga middag tillsammans hos henne! Det blev i samanhanget en klassisk rödbetssallad som jag och Kajsa gjort ett antal gånger tillsammans och som vi båda älskar, vi blandar:
 
1 burk kikärtor
ett parti rödbetor
1 paket fetaost
3 tomater
70g ruccolasallad
1 rödlök
blandade frön, solrosfrön och pumpafrön
Dressing:
Saften av en halv citron
1-1/2dl olivolja
1msk vinäger (äppel eller vitvins)
salt och lite svart peppar
 

Till salladen serverade vi grillad kyckling och ett grekiskt bröd! Enkelt och super gott!
Nu ska jag göra mig i ordning för att möta Isabelle för en minst sakt regning intervallträning. Idag står det tärningsintervaller på schemat och idag ska vi öka den totala distansen till 2500m. 
 
Idag är det fars-dag så jag skickar lite extra kärlek till min pappa idag, som alltid har ställt upp, stöttat och hjälpt mig! I eftermiddag ska vi på bio med Isacs familj och se nya bond filmen, hört att den ska vara riktigt bra och senare äta middag tillssammans med dem. Det verkar onekligen bli en riktigt bra söndag! ;)
 
 
Ha en fin dag!
Kram
 

Fredag kväll!

 Ikväll har jag och Isac bara tagit hand om varandra och haft en lugn och skön kväll! 
Vi lagade bland annat egna pitabröd ala Anna skipper (suuper goda) och till det färsksallad med tomater, paprika, avokado och gurka samt en egengjord yoghurt aioli! :)
 
 
Pitabröd:

50g jäst

5 dl vatten

1½- 1 tsk salt1- 2 msk sirap

2 msk olivolja

Ca 9 dl sikt och 2 dl fullkorn Labans Dinkelmjöl

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°) och blanda i salt, sirap, olja och nästan allt mjöl (var försiktig med mjölet, jag tycker att det blir bäst när degen är lite kladdig innan jäsningen).

Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.

Tag upp den på mjölat bord, dela den i 20 delar och kavla ut till ca 1⁄2 cm tjocka kakor.

Lägg dem på smord plåt och grädda i 275° mitt i ugnen ca 8 minuter.

Låt kallna under bakduk.

Skär en skåra i bröden så de kan fyllas.

Viste ni att: Dinkel är ett urvete som är flertusenårigt. Odlas idag ekologiskt på Gotland. Dinkel kan användas istället för vetemjöl. Dinkel är rikt på essentiella aminosyror. Det innehåller lika mycket proteiner som hönsägg, rikt på B-vitaminer som är bra för hud, hår och naglar. Ökar immunförsvaret. Rikt på fibrer som är bra för tarmen http://www.annaskipper.se/annasdinkelpita.html

Aiolia med turkisk youghurt:

2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
3 st vitlöksklyftor
1 tsk fransk
senap
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Blanda yoghurt med vitlök, senap, olja, salt och peppar. Enkelt och super gott. Jag tyckte själv att det räckte med 2 vitlöksklyftor. 
 
 
Nu ska jag gå tillbaka till Isac!, imorgonbitti är det inbokat yoga och senare på kvällen en dejt med Kajsa! ;)
Kram på er!

 

 
 

ledig fredag morgon!

Så skönt det är att bara ta en lång morgon, sitter och mysa framför nyhetsmorgon med en varm koppkaffe iförd morgonrock :-) njutning!



Det är strålande väder ute idag så i förmiddag blir det springa ut i löpspåret för att köra fartlek! Sen får vi se vad resten av dagen bjuder på!

Ha en toppen dag!
kram

Hoppen som är djävulens påfund och det perfekta mellanmålet!

Ikväll var det dags igen!
 
Backträning stod på schemat och idag skulle det enligt vår tränare "grisas" vi körde alla löpningar och alla hopp vi brukar göra MEN vi la även till det hopp som skulle göra resten av träningen tuffare än vad den någonsin varit, vi la till det berömda Borzowhoppen eller djävulens påfund http://www.youtube.com/watch?v=nnvCJQ1KSJc (här visar det hoppen). Om du inte testat denna övning tidigare så MÅSTE du göra det. Både låren men FRAMFÖRALLT rumpan får sig en rejäl omgång, grunden ligger i att jobbar väldigt djupt och dessutom försöka få all kraft att gå frammåt. Att göra hoppen i backe kan jag även säga ger lite extra krydda!
 
Efter träningen blev det en väldigt långsam och skön cykeltur hem, väl hemma och ny duschad var det dags att stoppa något i magen. Idag blev det en bananomelett
 
 
Bananomelett:

  • 2 ägg
  • 1 banan
  • Nypa salt
  • Kanel
Mosa bananen och vispa ihop den ordentligt med äggen, smaka av med en nypa salt. Stek i lite rapsolja på vardera sida och toppa med kanel och lite färska bär!
 
Ett perfekt mellanmål i mina ögon som innehåller både rikligt med protein och även kolhydrater från bananen och bären! Passar både som återhämtningsmål eller mellanmål!
 
Imorgon är jag ledig, ingen skola och inget jobb!! det ska bli skönt att få långhelg så här innan praktiken startar på måndag.
 
Kram!

Fullspäckad onsdag!

hej på er!
 
Idag började jag dagen med en löprunda runt sjön, hade nästan glömt bor hur sköna det där morgonturerna faktiskt är. Det var bara någon minusgrad ute och lite snö på backen så det var perfekta förhållanden, det belv en tur på 9km i lagom morgonfart ca. 5min/km vilket innebar 44min sprungna. Efter löprundan blev det en rejäl frukost med blandannat naturell youghurt och hallon, qinoa bröd och ägg!
 
kl. 10 var det raka spåret till skolan och intro på den nya kursen jag ska läsa nu ämnesdidaktig där vi även nästa vecka skall ge oss ut på praktik i fem veckor! Det blev faktiskt en riktigt intressant dag, där vi dessutom redan idag fick uppgifter som skall redovisas imorgon. Så det var ganska skönt att jag sprang på morgonen idag! Ikväll efter middagen tänkte jag gå på Yoga, det är faktiskt en himla avkoppplande och skön träningsform som jag tror är ett väldigt bra komplement mot min annars väldigt högintensiva träning och även vardag. Men nu ska jag kila in till köket och börja med middagen, det blir en retrogryta med fläskfile idag som jag hittade receptet på i senaste numret av cooptidningen http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/f/flaeskfilegryta/ kika in den vettja! lite lyxigare vardags mat!
 
Kram!
 
 
 

En fantastisk känsla!

Hej på er!
 
Har precis kommit hem från att ha skrivit min sista tenta på min 4,5åriga utbildning som  idrotts-och psykologilärare!! Vilken känsla såå himla sköönt! jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen! Nu har jag bara min sista praktik kvar fram till och med januari, sen ska det firas på riktigt! ;) För jag har inite riktigt nått mållinjen än, men jag kan se den skymta så det är inte länge kvar nu!
 
Nu ska jag byta om och gå till Iksu och använda den här energin för att göra ett grymt pass! Det blir benstyrka med fortsättning på pågående programm. 4x3 repitioner:
  • Frivändningar
  • Step up på hög låda
  • Höft böjardrag
  • Raka marklyft
  • Rulla stång
  • Belly back
Senare i eftermiddag ska jag på en föreläsning om kost och kosttillskott på Iksu med duktiga Ewa-Carin Sehlstedt. Det ska bli intressant att höra hennes åsikter kring just kosttillskott eftersom att jag vet att hon har en väldigt delad syn angående just det ämnet. Hon är varken helt motståndare och heller inte helt för. Får berätta lite mer sen efter föreläsningen!
 
Så som vanligt har jag ett fullproppat schema! :P alldelens för likt mig!
Kram!

Pers och pyssel!

Hej på er!
 
Idag har det sista förberedelserna inför tentan gjorts, för imorgon smäller det, kanske är det sista gången jag sitter i östra paviljongen och skriver en tenta!! :) Men så här dagen innan har jag som ändå funnit ett lugn och det känns väldigt skönt. Mitt i allt pluggande idag fick jag en kreativ uppenbarelse, konstigt. Men hur som, jag har velat ha något slags ljusarrangemang i hallen, jag har letat och letat men inte hittat några ljushållare för väggdekoration. Så idag slog det mig, jag har en tavellist som jag inte använder och färg kvar sen jag målade mitt skrivbord i sommras. Så vid lunch målade jag om min tavellist i mörkbrunt/ svart. Innan jag senare cyklade till träningen så svängde jag förbi på Village (en av mina favorit inredningsaffärer) och köpte ljuslyktor, lite grönt till dekoration och även ett hjärta som är flätat i kvistar! Och jag blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet!
 
 
För ca. två veckor sedan bestämde jag mig för att klara av göra 5x3 chins innan jul, idag klarade jag av att köra 4x3!! Så nöjd, jag har aldrig kunnat göra riktiga chins förrut och att nu märka att jag ser resultat av träningen och att jag faktiskt kan, känns riktigt skönt! Har dessutom bara hunnit med att köra ett pass med chins/ vecka nu men denna vecka kommer det att bli ökning till två gånger i veckan. I dagens pass ingick även sprint i form av motståndslöpning, starter, och frekvenslöpning över små häckar, dips (pers även där, 15st, 12st, 10st i tre serier) samt en styrke övning som kallas bonden med fokus på mage och rygg.  
 
Nu blir det snart att hoppa i sängen för att vara "fit for fight" imorgon!
Natti!

Eftermiddagsträning och middagslagning med friidrotttsbrudarna!

Go´kväll! :)
 
Efter en otroligt regning vecka kom äntligen solen fram när vi skulle ut och springa i eftermiddags! :) Dagens träning var tärningsintervaller som idag resulterade i intervallerna 600m-400m-300m-600m-400m, vilket totalt blev 2300m. Vilket precis var dagens mål, att nå upp till 2300m. Vi startade med 20min lugn jogg ca. 4km, initervallerna och sedan 10min nedjogg hem till lägenheten.
 
Efter att ha duchat och frächat upp oss lite möttes jag och Angelica på affären för att handla lite inför middagen. Det är så skönt att ibland även få träffas utanför träningshallen och bara mysa. Ikväll lagade vi en vegetarisk lasagn (en av mina favvoritlasagner) där grunderna är auborgin, keso och pesto.
 
 
Till efterätt hade Isabelle tagit med sig massvis med olika frukter bland annat, banan, mango, scharonfrukt och kiwi. Hon hackade frukterna och bredde ut dem i en ugnfrom tillsammans med hallon som jag hade i frysen och rev över vitchoklad (200grader, 15min) Det blev såå gott,  vi serverade den varma frukten tillsammans med en klick naturell turkiskyoughurt blandat med vaniljpulver! :)
 
 
 
Nu är jag redo för en ny vecka som bland annat kommer innehålla tenta skrivande och ny kurs, min sista kurs! ;)
Hoppas ni haft en bra kväll!
 
Kram

Lördags bakning, quinoabröd med gojibär och raw-chokladbolla!

 
Hej på er!
 
Det blev en himla lugn och skön kväll igår tillsammans med Isac, vi lagade middag och sen bestämde vi att vi skulle ta och baka lite, Isac var sugen på att baka det där Raw-chokladbollarna jag gjorde för någon vecka sedan http://myhomerun.blogg.se/2012/october/raw-chokladbollar.html. som är perfekta att ta
precis innan eller efter träningen för att få snabb energi eller bara till eftermiddagskaffet tillsammans med en frukt så har du ett perfekt mellanmål eftersom att de endast innehåller naturliga fetter från nötter och sötma från daddlarna.
 

 
Mitt val för bakningen igår kväll blev ett quinoa och gojibär bröd. Ett mjukt och saftigtbröd som är fullproppad av antioxodanter från superbären. Testa, ni kommer inte bli besvikna!
 
 

 

Ingredienser:

  • 1 dl ljus quinoa
  • 2 dl vatten
  • 4 dl vatten
  • 25 g färsk jäst
  • ½ - 1 tsk salt
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl kokos
  • 1-2 dl gojibär
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 10-12 dl dinkelmjöl
  • Solroskärnor och dinkelflingor (kan uteslutas) till dekoration

Tillagning:

  1.  Börja med att skölja quinoan i hett vatten. Koka upp 2 dl vatten i en kastrull, tillsätt quinoan och låt koka under lock på svag värme i ca 15 minuter.
  2.  Blanda i gojibären i kastrullen när quinoan kokat klart och låt stå under lock en stund så mjuknar gojibären lite. Häll över blandningen i en bunke och tillsätt vatten, kokos, linfrön och solroskärnor.
  3. Tillsätt jäst då blandningen svalnat till 37 grader.
  4. Tillsätt sedan det mesta av mjölet och bearbeta degen i ca 10 minuter tills degen känns smidig men låt den vara lite kladdig.
  5. Låt jäsa ca 1 timme.
  6. Häll upp degen på mjölat bakbord och dela i 15 bitar. Forma till ?snurror? (som större bullar) och lägg upp dem på en smord plåt. Låt dem jäsa ca 40 minuter.
  7. Spraya eller pensla bröden med vatten och strö över solroskärnor och eventuellt dinkelflingor.
  8. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

Så till frukost imorse blev det nybakat bröd! Mumms.. mycket gott! nu blir det lite plugg och sen ska jag möta upp Isabelle och Angelica för att köra tärningnsintervallerna i eftermiddag, sen blir det spa och middagslagning tillsammans!

Kram!

Lyssna på kroppen

Hejj!
 
Igår hade jag en sån där dag då både kroppen och huvudet inte alls var med och jag kände dessutom inte alls för att träna, kroppen sa bara stopp! Så jag valde att lyssna på min kropp och skippa gårdagen pass och istället pröva någonting helt nytt idag istället, Cardio training. Ett pass som de har på Iksu sport, de själva förklarar passet som:

"Ett intensivt stationsträningspass i intervallform. Övningarna bygger på funktionellträning med både styrke och konditionsmoment utförda under hög intensitet. Passen har stor formbarhet och passar alla, oavsett tidigare träningserfarenhet"

Det var faktiskt riktigt roligt, svettigt och jobbigt, där styrkan bygger på utthållighet i kombination med rena konditionsstationer där hjärtat även får sig en omgång. Vilan igår hade i allafall gjort sitt och dagens pass gick riktigt bra! Hade dessutom med mig en gammal friidrottskompis Louise vid min sida vilket även  gjorde saken ännu bättre!:) Efter träningen vid kl.13 hade jag bestämt med Kajsa att möta upp henne för gemensam lunch på Iksu, det var alldelens för länge sedan, så vi hade en del att babbla om! det belv en nästan 2timmars lunch med god mat och och trevligt sällskap!det

Nu blir det att laga middag! Idag ska det bjudas på Het thai-soppa med kyckling!

Kram

 

Middags mys!

heej!
Efter en heldag på jobbet sitter jag och Isac nu på bussen i ett regnit Umeå påväg mot Ersmark och Louise och Robin!:-)
Det vankas middag och filmmys, perfekt när regnet öser ner utanför fönstret!




Kram!

Med lite variation kommer man långt!

Hej på er!
I ärlighetensnamn tycker jag inte alls om enformighet! och det gäller framförallt i träningen men i övrigt också, jag tycker inte om att hamna i gammla spår och bara "göra" vecka ut och vecka in. Förändring är mycket roligare! :)
 
Så idag var det dags, efter några veckor i samma backe var det dags att byta backe att springa och hoppa i. Så ikväll for jag, Janne(vår tränare) och bella till en backe på strandpromenaden nere vid älven. Det miljöomytet gav mig faktiskt lite ny energi! även om det var samma löpningar och samma hopp som vi tränat nu i några veckor så blev det ändå annorlunda! :) Det blev helt enkelt lättare att köra fullt ut, dock vet jag inte om det beror på att jag suttit inne med plugget hela dagen eller miljöombytet men hur som helst, roligt hade jag och det är någonting som jag lägger väldigt stort värde i! ;) lite skratt under träningen gör bara gott!
 
 
Så det är mitt träningstips idag, om du känner att du hamnat i gammgla spår och att det känns lite trist att faktiskt göra det där träningarna, för det kan faktiskt göra de ibland. Kolla runt lite, hitta lite nya övningar, byt plats du springer på eller varför inte pröva göra någonting du aldrig gjort förr!
 
Kram!

Frukost tips!

God morgon!
 
Idag var det slut på müslin hemma, så istället torrostade jag lite mandlar. Det är jätte gott, de får som en härlig knastrig känsla och smakar fantastiskt. Mandlar innehåller dessutom massor av viktiga vitaminer och mineraler så som Zink, som boostar vårt immunförsvar och järn. Jag blandade en halv dl lättkvarg med naturell youhurt för att få lite extra protein, blandade det med blåbär och toppade alltsammans med krossadelinfrön och det rostade mandlarna!
 
 
Nu blir det snabba ryck till skolan och sista lektionen innan tentan!
 
Ha en fin dag!
Kram

myhomerun.blogg.se

En förkärlek för träning och matlagning!

RSS 2.0