Lördags bakning, quinoabröd med gojibär och raw-chokladbolla!

 
Hej på er!
 
Det blev en himla lugn och skön kväll igår tillsammans med Isac, vi lagade middag och sen bestämde vi att vi skulle ta och baka lite, Isac var sugen på att baka det där Raw-chokladbollarna jag gjorde för någon vecka sedan http://myhomerun.blogg.se/2012/october/raw-chokladbollar.html. som är perfekta att ta
precis innan eller efter träningen för att få snabb energi eller bara till eftermiddagskaffet tillsammans med en frukt så har du ett perfekt mellanmål eftersom att de endast innehåller naturliga fetter från nötter och sötma från daddlarna.
 

 
Mitt val för bakningen igår kväll blev ett quinoa och gojibär bröd. Ett mjukt och saftigtbröd som är fullproppad av antioxodanter från superbären. Testa, ni kommer inte bli besvikna!
 
 

 

Ingredienser:

  • 1 dl ljus quinoa
  • 2 dl vatten
  • 4 dl vatten
  • 25 g färsk jäst
  • ½ - 1 tsk salt
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl kokos
  • 1-2 dl gojibär
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 10-12 dl dinkelmjöl
  • Solroskärnor och dinkelflingor (kan uteslutas) till dekoration

Tillagning:

  1.  Börja med att skölja quinoan i hett vatten. Koka upp 2 dl vatten i en kastrull, tillsätt quinoan och låt koka under lock på svag värme i ca 15 minuter.
  2.  Blanda i gojibären i kastrullen när quinoan kokat klart och låt stå under lock en stund så mjuknar gojibären lite. Häll över blandningen i en bunke och tillsätt vatten, kokos, linfrön och solroskärnor.
  3. Tillsätt jäst då blandningen svalnat till 37 grader.
  4. Tillsätt sedan det mesta av mjölet och bearbeta degen i ca 10 minuter tills degen känns smidig men låt den vara lite kladdig.
  5. Låt jäsa ca 1 timme.
  6. Häll upp degen på mjölat bakbord och dela i 15 bitar. Forma till ?snurror? (som större bullar) och lägg upp dem på en smord plåt. Låt dem jäsa ca 40 minuter.
  7. Spraya eller pensla bröden med vatten och strö över solroskärnor och eventuellt dinkelflingor.
  8. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

Så till frukost imorse blev det nybakat bröd! Mumms.. mycket gott! nu blir det lite plugg och sen ska jag möta upp Isabelle och Angelica för att köra tärningnsintervallerna i eftermiddag, sen blir det spa och middagslagning tillsammans!

Kram!



Kommentarer
Angelica

Chokladbollarna va goda!! ;)

2012-11-04 @ 22:13:37
URL: http://livefortraining.blogspot.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myhomerun.blogg.se

En förkärlek för träning och matlagning!

RSS 2.0