Middagstips!
4 st laxfiléer à 150 g
saft av 1/2 citron
Salt
peppar
2 st paprikor
1 st zucchini
1 st purjolök
1 ask cocktailtomater
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1 dl torrt vitt vin
1 tsk fransk senap
50 g pinjenötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg laxbitarna i en eldfast form och häll över pressad citronsaft.
- Krydda med salt och peppar.
- Kärna ur paprikorna och skär dem och zucchinin i skivor.
- Ansa och strimla purjolöken.
- Halvera tomaterna och pressa eller riv vitlöken.
- Fräs grönsakerna lite lätt i olivolja och lägg dem sedan ovanpå fisken.
- Vispa samman crème fraiche, vin och senap.
- Smaka av med salt och peppar och häll såsen över hela gratängen.
- Strö till sist över pinjenötter.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.