Trött....

Riktigt seg dag idag!
 
Har vart i skolan hela dagen idag och haft bland det sista lektionerna innan nästa veckas tenta. Huvudet känns sjukt tungt, det måste kommit in mkt fakta där idag, hoppas i allafall det! :)
fick faktiskt en liten paus mitt på dagen vid 11 och for till Iksu för att träna pilates, det är så skönt att få koppla bort skolan för ett tag under lunchen! Nu har jag och Isac ätit middag, och jag ska snart ut på ett litet distans pass. Fast idag tänker jag faktiskt inte springa ute utan går in på löpbandet på iksu och springer istället. 40min lugn distans blir det! :)
 
Efter träningen ska jag ta en lång dusch, tända lite ljus och sen krypa ned i soffan tillsammans med Isac för lite filmmys. Det behöver jag verkligen idag!
 
 
 
 
 
 
 

Ökning på benstyrkan



Idag for vi till Dragonhallen och körde benstyrkan med vår tränare, Janne. vilket även resulterade i att jag ökade på alla övningar!:-) vi körde 4x3 repitioner.

Friväningar: 52,5kg
Stepups: 50kg
Marklyft: 70kg
bellybacken: 15kg
Höftböjardrag: 12,5kg
Rulla stång(mage) 4x10 repitioner

Nu blir det att varva ned och snart hoppa i sängen!:-)

Natti

Lycko besked firas med en supergod Broccoli-& skinkpaj!

Hallå!
Har äntligen börjat fatta lite av statestiken, bitarna börjar falla på plats och det känns som att det är dags så här en vecka fram till tentamen! Psykologi som vetenskap, som kursen jag läser nu heter är den sista kursen jag läser på min utbildning innan jag gör min sista praktik som sträcker sig fram till januari 2013! Sen är jag KLAR! helt overkligt men sjuukt skönt faktiskt! Jag var faktiskt helt inställd på att få åka till Ö-vik och göra min praktik eftersom att de har haft jätte mycket besvär att hitta praktikplatser här i Umeå MEN så ringde telefonen idag...... Jag får reda på att det har hittat en plats för mig på Minervaskolan här i Umeå, som i princip ligger vägg i vägg med vår lägenhet! Jag har hört  bra om den skolan och det känns mycket skönt att få vara i Umeå och slippa pendla varje dag, de samtalet gjorde verkligen min dag! Så nu går jag bara omkring med ett leende på läpparna!!
 
Firade lyckobeskedet med att göra en mycket god broccoli-& skinkpaj till middag innan träningen. Paj ses ofta som en maträtt som innehåller mkt fett och kalorier men det här är en smalare variant av paj där jag byter ut en del av smöret i pajskalet med potatis, grädden mot lättmjölk och osten mot 17% lättost och det blir helt suveränt.
 
 
Pajskal:
  • 2 koktka kalla potatisar
  • 1/2 dl flytande matfett
  • 1dl vetemjöl
  • 1dl grahamsmjöl eller fullkorsdinkelmjöl
Innehåll:
  • 250g färsk broccoli
  • 200g rökt skinka eller kassler
  • 8st soltorkade tomater i olja
  • 1st vitlöksklyfta
  • 2dl riven ost (17%)
  • 3st ägg
  • 3dl lättmjölk
  • 1tsk fryst basilika
  • 1tsk italiensk salladskrydda
  • salt och vitpeppar 
  1. Sätt ugnen på 200grader, mosa potatisen i en bunke och blanda med resten av ingredienserna till pajskalet, lättast görs detta med händerna!
  2. Tryck ut pajdegen i en form och förgrädda därefter pajskalet i mitten av ugnen, 200 grader ca 10min.
  3. Dela broccolin i mindre bitar, koka i lättsaltat vatten någon minut. Krama ur vattnet ur broccolin, och lägg ner den i det förgräddade pajskalet.
  4. Skär skinkan och de soltorkade tomaterna i små bitar och fördela i pajformen. Strö över hälften av den rivna osten.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk, riven vitlök, torkad basilika, italiensk salladskrydda och peppar. Häll äggblandningen över allt i pajformen och strö över resten av osten.
  6. Grädda i ugn 200 grader ca 30-40 min.
 
Nu kommer Isabelle och hämtar upp mig och Angelica med bilen, himla skönt med tanke på att det spöregnar och är glashalt ute. Vi ska fara och träna och idag blir det benstyrka!
 
Kram!

Enkelt och gott mellanmål innan träning!

Äntligen får jag lägga undan skolboken och byta ut den mot träningsskorna!:-)

Men först ett mellanmål! Jag tycker alltid det är svårt att veta vad jag ska stoppa i magen för att få nog med energi men inte bli för mätt innan träningen. Ett mellanmål jag dock tycker är helt perfekt är keso som innehåller rikligt med protein!



Idag blandar jag 100g keso, lite blåbär som jag toppar med lite musli! Så nu är jag redo att cykla till nolia för att köra snabbhet och överkroppsstyrka, ska bli riktigt roligt!

kram

Godmorgon!

Får starta dagen med en god frukost, igår kväll när vi kom hem från Isacs mamma och pappa rostade jag musli med smak av mandel och aprikoser!:-) Toppade muslin med kanel också, vilket jag varmt kan rekomendera!



Nu blir det att grotta ned sig i plugg, har nämligen statestiktenta nästa vecka! lagomt roande!

kram


Söndagsfix och träning!

Härlig söndag!
Jag har verkligen fått en perfekt start på den här söndagen! Efter att ha följt med mamma till tåget vid niotiden imorse för att vinka av henne, mötte jag upp isabelle för att fara ut i löpspåret. Det kune inite vara mer perfekt väder -3 och strålande solsken. Idag var det dags att pröva det berömda tärningslöpningarna och det var faktiskt riktigt roligt! Jag och Isabelle avslutade dock med att slå varsina femmor det sista vi gjorde! :P
 
 
Uppvärmning: jogg 20min + stretch.
Intervallerna: Vi hade med oss en tärning som bestämde åt oss hur långt vi skulle springa och vila. Den totala sträckan skulle bli 2000m (som blev 2200m efter de sista två femmorna). En etta på tärningen innebär 100m en tvåa 200m osv, vilar 100m, 30sek vila, 200m, 1min vila, alltså hältfen av siffran vi slagit.
Nedvarvning: 10min jobb + stretch.
 
Efter träningen blev det lunch i form av en omelett med tonfisk, potatis och tomater tillsammans med en färsk sallad. Så nu ska jag sätta mig och plugga lite och sen blir det att åka till Isacs mamma och pappa för att äta middag med dem ikväll!
 
Kram!
 

Vilodag!

 
Hallå där!
Idag har det vart en träningsfri dag. Jobbade mellan 9.45-15 på rabalder efter det mötte jag upp mamma och vi tog bussen till Iksu spa för att  unna oss lite härlig lördagsavkoppling! :) Tanken var att vi skulle gjort det igår men då hann vi inte med det, vi råkade visst fastna på stan! På spa blev det allt från lite simning, varma källor, vanlig bastu och ångbastu samt min egna personliga favorit  solrummet, där man får ligga i solstolar och får tillskott av D-vitamin genom speciella lampor, vilket vi här uppe i norr har behov av under den kalla och lite mörkare delen av året . När man lägger sig ned och blundar kan man verkligen drömma sig bort till en solig och varm strand.
 
 
När vi åkte hem var vi lagomt möra och härligt varma i kroppen. Väl hemma blev det att testa ett pizza recept på tortillabröd till middag
 
 
Ingridienser - 4 port
1 dl mango churtney
1 dl tomatpure
1 dl chilisås
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 palsternackor
1  paprika
2 dl champinjoner
1 msk smör
4 st kyclingfiléer
1 msk örtsalt
4 tortillabröd
150 g riven mager ost
 
Gör Så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mango churtney, tomatpuré, chilisås, salt och svartpeppar i en skål. Skala och skär palsternackorna i riktigt tunna skivor, hacka även paprika och champinjoner. Stek dem mjuk i smör. Dela kycklingfilén mindre bitar, stek och krydda med salt och grillkrydda.  Lägg tortillabröden på ugnsplåtar och bre på tomatröran. Toppa med kyckling, grönsaker och riven ost. Grädda pizzorna i 5 – 10 minuter.
 
Pizzan blev mkt god och den gick dessutom snabbt att göra eftersom att ingen deg var tvungen att jäsas eller förberedas. Jag la även till lite ruccola till serveringen, det tycker jag ger lite extra krydda! :) Imorgon åker mamma hem till Boden igen, så ikväll ska vi bara rå om varandra! :) Och imorgon är det dags för premiären av tärningsintervallerna, det blir spännande!
 
Ha en toppen kväll!
Kram
 
 

En toppen dag!

hallå där!
Det blev verkligen en toppen dag tillsammans med mamma idag! :-) vi har vandrat runt på stan i vackraste höstvädret, skinande solsken och någon minusgrad i luften!:-) vi båda hittade oss lite saker, blandannat var sin jacka. Jag hittade en dunjacka av adidas, super härlig och mamma en lite tunnare variant av dunjacka på JC.


Nu ska vi krypa ned i soffan efter att ha avnjutit en mycket gof raw chokladmousse med färska blåbär!!:-)

kram

Fredag morgon!

Idag har jag varken någon skola eller jobb så har bestämt mig för att bara njuta av den ledigheten tillsammans med mamma!

Vaknade upp som vanligt lite tidigare än alla andra. Så smög in till köket och sitter nu och avnjuter en havregrynsgröt toppad med blåbär och ett kikärtsbröd från gårdagens bakning med rökt kyckling och ost! (receptet på brödet finns längre ned på sidan!)






Efter frukosten ska jag ta mig an ett intervallpass i form av fartlek. Här springer jag 1-2min intervaller och vilar hälften av den tiden med långsam jogg. Totaltid på intervsllerna blir 20min.Det här är en väldigt bra och effektivt sätt att förbättra sin konditionen på som jag verkligen kan rekomendera. Det är även enkelt att forma till ett pass som funkar just för dig genom att ändra på tiderna osv.

Efter träningen blir det att ta bussen ned till stan med mamma. Vi har båda varit sugna på en ny jacka, en slags tunnare dunjacka. Jag tänkte sedan att jag ska ta med henne till Iksu spa för att riktigt få koppla av!:-)

ha en fin dag!
kram

Saftigt kikärtsbröd

Go´kväll!
Efter att ha suttit vid skolbänken hela dagen var det skönt att möta upp Angelica i backen. Det kändes faktiskt lite kallt idag, jag har som inte riktigt börjat vänja mig vid att det blir kallare nu. Passet bestod av 10st löpningar och 20st gånger upp med olika slags hopp. Vi var rejält påpälsade efter att passet var klart!
 
 
Ikväll har jag och mamma bara myst på här hemma hos mig och blandannat bakat ett av mina favorit bröd. Ett bröd som jag fått receptet på av just mamma och det blir riktigt saftigt tack vare kikärtorna som även gör att brödet får en högre proteinhalt. Så detta måste ni bara testa!
 
 
Kikärtsbröd:
  • 250g kikärtor
  • 4,5dl vatten
  • 50g torrjäst
  • 2tsk salt
  • 0,5dl rapsolja
  • 1msk ljussirap
  • 5dl Rågsikt
  • 7-8dl specialvetemjöl

1. Mixa  bönorna med 2dl vatten, tillsätt sedan resterande av vattnet.

2. Värm röran lite varmare än fingervarmt ca.42grader

3. Häll jästen i en bunke och tillsätt den varma röran.

4. Tillsätt sedan rsterande ingredienser.

5. Jäs degen övertäckt i 30min.

6. knåda degen på bakbord, dela den i två delar och rulla till längder. Skär i sex delar av varje längd och forma till runda bullar.

7. Sätt dem på en plåt med bakplåtspapper och täck över med bakduk, jäs i 30min.

8. Grädda i 225grader i mitten av ungen, ca. 15min.

 

Kram på er!

 

 

 

Dagens konstaterande och lärdom: "Things take time"

Hejhej!
Ibland ser vi inte saker omkring oss förens det är mitt framför oss. Många av oss har fullspäckade dagar. Fulla av jobb/skola, träning och en massa andra saker vi måste och vill hinna med. Jag vet inte hur det är med er men jag vill dessutom att saker och ting ska gå riktigt snabbt också och då handlar det om allt jag gör. Idag när vi var och tränade pilates jag och Angelica hörde jag följande konversation från andra sidan av rummet:
 
A  - Men ååhhh, jag e så himla dålig. Det här går ju inte!!!
Pilates tränaren -Men det är första gången du gör övningen?....
A -Jag vet men ändå!
Pilates tränaren - Du tror att du ska kunna en övning första gången du gör den, det är inte alltid så enkelt, det gäller att öva.
 
Jag tänkte inte mer på det. Gick hem och käkade lunch och satt sedan hela eftermiddagen med statestiken och blev bara argare och argar, desperatare och desperatare. Jag kunde inte fatta vilka uträkningar det var jag skulle göra eller hur jag skulle tänka, det gick barainte. Jag kastade bokstavligen boken åt sidan lagade middag tillsammans med Isac och for sedan ut och sprang en kvällsrunda i spåret. Och då slog det mig, Jag trodde liksom att jag skulle kunna allting om reggression och uträkningar efter en föreläsning om det området, vad tror jag att jag är för över smart person egentligen???.... Började nästan skratta åt mig själv när jag sprang. Jag vill så gärna vara den som rycker på axlarna och bestämmer mig för att ge det tid... jag tycker att det är sjukt svårt men jag ska försöka eller MÅSTE bli bättre på det. Och det gäller allt jag gör! För jag vill inte sluta så här:
 
 
Jag tror faktiskt att livet blir lite lättare om vi skulle sluta stressa över tid och allt vi ska hinna göra med den. Så det får bli min lärdom idag. Nu ska jag möta upp mamma på tågstationen, hon ska på kurs imorgon och passar på att hälsa på mig i samma veva! :) Nu ska jag allt få skämma bort mammsen! ;)
 
Kram
 
 

Benstyrka

Go´kväll!
I förmiddags var det dags att gå in i gymmet igen för att köra första benpasset på ett tag nu. Träningsvärken sedan gårdagens sprintpass gjorde sig dock väl påmind, kände mig lite öm i hela kroppen. Angelica som mötte upp mig på gymmet idag kunde även hon konstatera att sprint fasen tar ÖVERALLT, det finns inte en del av kroppen som inte är berörd idag! :) Fokusen på styrkan ligger nu på grundstyrka, vilket innebär att vi lägger på rejält med vikt och kör få repetioner.  Efter att ha kört en period med mest hopp och annan allternativstyrka var det riktigt roligt att få gå in och lägga på literann. Passet såg ut som följer:
 
  • Frivändningar             4 x 3 (50kg)
  • Step up på hög låda   4 x 3+3 (35kg)
  • Marklyft                       4 x 3 (60kg)
  • Höftböjardrag             3 x 5+5 (12,5kg)
  • Bellybacken                4 x 10 (10kg)
  • Rulla  stång                4 x 10
 
Nästa vecka ska jag nog kunna lägga på lite mer vikt hoppas jag. Resten av kvällen blir det att bara ta det lugnt och ha det allmänt bra! :) tänkte kanske göra lite müsli, hade varit gott till frukosten imorgon! :)
 
Kram!

Nytt träningsprogram!

Godkväll!
Idag körde vi igång med vårt nya träningprogram på riktigt, det känns faktiskt riktigt skönt! :) Målet med den här perioden på ca 4 veckor är grundfysik. Här blandar vi styrka där vi kör få repitioner och tyngre vikter, snabbhetsträning och uthållighet!
Upplägg:
  • Måndag: Snabbhet och överkroppsstyrka
  • Tisdag: Styrka med fokus på ben
  • Onsdag: Distanslöpning ca. 40min + Pilates
  • Torsdag: Backträning med både löpning och hopp
  • Fredag: Fartlek, utållighet
  • Lördag: VILA
  • Söndag: Tärningslöpning, Uthållighet
Tärningslöpningen är ett nytt koncept som våran tränare har kommit på. Här bestämmer vi innan träningen den totala sträckan vi ska springa t.ex. 2000m. Sen ska vi slå en tärning som bestämmer hur långt vi ska springa varje lopp för att komma upp i den totala mängden 2000m. slår vi en 1= 100m, 2=200m, 3=300m osv. Vilan är alltid hälften av de vi sprang det vill säga 1=30sek, 2=1min, 3=1,5min osv. Det ska bli riktigt roligt att testa det här på söndag! Lite gambling!  :P det är det här gånger siffran 6 inte är så uppskattad att få!
David Guetta – Play Hard - feat. Ne-Yo & Akon Denna låt ska då få pumpa genom hörlurarna!
 
 
 
Idag var mitt första sprintpass, tror det kommer kännas i låren imorgon kan jag säga! Vi hade även överkroppsstyrka där vi blandannat körde chins. Härmed ska jag sätta upp ett mål jag  SKA klara av minst 5riktiga chins gånger 3  innan jul. Idag gjorde jag 10x3 med hjälp.  Jag vill klara av att göra dem med handflatorna ifrån mig, för de mot mig klarar jag redan, så jepp då har vi det även nedskrivet också! vilket innebär att jag minst måste lägga in chins två gånger i veckan, för att kunna utvecklas och bli bättre.
 
Kram!
 
 
 
 
 
 

En protein rik frukost

Godmorgon!
Måndag morgon, känns faktiskt riktigt bra!:-) har fått ladda upp batterierna i helgen hos mamma och pappa. Idag väntar en heldag i skolan fram till kl. 15 och sen blir det att cykla till hallen för att träna, där vi ska starta med ett nytt program! yeeii!

Jag var sugen på någoting nytt till frukost idag och det blev en riktigt proteinrik sådan:

100g keso (12g proten/100g), en halv banan toppat med lite krossade linfrön! till de ett kokt ägg och en macka på grovt bröd med kalkon och gurka! mycket gott!



Ha en fin dag!
kram



Raw chokladbollar

Här kommer ett recept på ett par suupergoda chokladbollar som passar lika bra till lördagsmyset som till mellanmålet eller efter träningen! De innehåller nämligen endast natutliga produkter och inget tillsatt socker!:-)
Jag bjöd bland annt på dessa idag till mammas födelsedagsfika och de blev mycket uppskattade! :)
 
 
Ingredienser:
  • 4dl naturella Cashewnötter
  • 2dl naturella valnötter (jag använde hasselnötter,jag tycker de ger en bättre smak)
  • 20-30st Dadlar
  • 2-4msk rå choklad (rené voltaire har denna produkt, det fungerar även med vanlig cacao)
  • Riven Cocos, att rulla dem i.

 

Mixa nötterna först till finhackade bitar och lägg sedan i dadlarna och raw chokladen. Kör maskinen tills du börjar se att det börjar ta ihop och blir fast, jag blandade i en matsked vatten. Forma dem sedan till lagom stora bollar och rulla dem i cocos. Det går perfekt att frysa in dem om man vill och ta fram när det passar!

 
 
 
Kram!

Lördagslöpning

Efter frukosten imorse tog jag mig ut i skogen för att springa lite! Det är fantastiskt väder här uppe -2, sol och lite snö på backen! Jag antog mig en väg med lutning i 7kilometer. Det är ju fantastiskt vad en backe kan göra för pulsen!



Nu ska jag hem och hjälpa mamma och baka lite, hon fyller nämligen år till vecka så vi ska fira henne idag! :-) det ska blandannat bli Raw food chokladbollar! Recept kommer på dem lite senare!:-)

ha en fin lördag!
kram



Bilder ftån Fredagens skogstur!








Förmiddagen avslutades på ett litet cafe där jag blev bjuden på en gör go räkmacka och en kaffe!;-)
vilken fredag!

kraam

Jaktprov och skogsvandring

Idag var det uppstigning kl.04.30 hemma hos mamma och pappa, ingen avkoppling här inte!;-) Pappa är jaktprovsdomare, han dömmer alltså hur skickliga hundarna är på att jaga och idag tyckte pappa att jag skulle haka på när jag ändå var hemma och hälsade på! Jag älskar i och för sig att vara ute i skog och mark och sen fick jag ju dessutom kvalitetstid med pappa!;-) så varför inte! Vi mötte upp han som vi skulle dömma hunden på kl. 06.30 och och kl. 13.00 var vi klara. Och som vi har vandrat idag genom träsk, skogsterräng och myrmark det blev drygt 1,5mil! Så det är helt enkelt inte bara hunden som dömdes idag som kommer sova gott inatt!

Förmiddagspass i backe

Det blev en tidig morgon idag, vi började skolan kl.8.00 och det var upp till bevis. Hade jag klarat några av det statestikuppgifter vi fick igår?!... Jag kände mig som taggad näe jag kom in i lektionesalen,  hade jag klarat det! :)
Efter lektionen var slut kl. 10 kunde en nöjd tjej kliva ut ur föreläsningssalen! Så himla skönt 2/3 rätt. Tycker jag är godkänt! Efter att ha kommit hem från skolan bar det iväg ut till gammlia för att avverka ännu ett backpass. Idag fick jag tyvär göra det själv eftersom att Angelica hade dragit på sig en förkylning stackarn. Så idag var det jag mot backen!
 
 
Jag tog mig totalt 25gånger upp för backen!

5 gånger sprint uppför backen med gångvila emellan

5 gånger Mångsteg

5 gånger Enbenshopp (en omgång = 20+20 hopp på vardera ben)

5 gångerIndianhopp

5 gånger sprint uppför backen.

(Gång vila mellan övningarrna och 3min mellan det olika övningarna!)

Nu måste jag göra mig i ordning och packa väskan, för snart går tåget upp mot Boden!

Kram!

 

 

 

 

Välbehövligt onsdagsmys!

Hela eftermiddagen gick idag åt till att traggla statestik och jag vete tusan om jag blev klokare. Efter lektionen var slut idag så satte jag mig på bibblan för att lösa lite uppgifter vi har fått av vår lärare som vi skulle försöka lösa till imorgon. Kan berätta att det kändes som jag höll på att sliita håret av mig över allt grubblande, vilka modeller och siffror jag ska använda mig av för att lösa det där uppgifterna!....Men vid klockan fem gav jag upp, då ringde jag till Isac och vi cykladde hem tillsammans från skolan och lyxade till det med en riktig go´middag! :) kände att vi behövde det! :) vi lagade kycklingbiffar med klyftpotatis som serverades med en klick turkisk yoghurt!
 
Kyklingbiffar:
  • 400g kycklingfärs
  • 1st liten gullök eller en halv normal stor
  • 2st pressade vitlöksklyftor
  • 2tsk mango chutney
  • 0,5tsk sambaloelek
  • 0,5st citron, saft och rivet skal
  • peppar och lite salt

Gör så här:

1. skala och finhacka löken och blanda med resten av ingredienserna.
2. forma till små biffar och stek i rapsolja eller annan stek vänlig olja.
3. Servera med klyftpotatis, en klick turkisk yoghurt (gärna blandat med lite ekologiskt örtsalt och en god sallad. Vi kokade upp lite färsk broccoli och la även upp lite körsbärs tomater, det blev super gott!
 
 
Nu ska jag bara njuta av resten av kvällen och ta nya tag med statestiken imorgon! Imorgon eftermiddag åker jag dessutom upp med tåget och hälsa på familjen i Boden över helgen. Det ska bli såå himla mysigt att få träffa dem! Saknar dem så! <3
 
Kram
 

Lunchpass

Har en lång två timmars lunch på skolan idag så passade på att åka upp till pilatesstudion för att köra ett lunchpass!:-)


Så himla skönt att få koppla bort skolan en stund för att sen komma tillbaka med ny energi!:-) Nu blir det lite lunch med korvgrytan från igår en snabb dusch och sen tillbaka till skolan!

tjingalong!

Mustig korvgryta med bulgursallad!

 
Det känns som att korven har blivit lite stämplad som "onyttig mat" senaste tiden. Men jag skulle vilja påstå att det helt beror på kvalitéten på råvarorona i korven. Nu finns det ju så fina alternativ på nyckelhålsmärkta korvar som inte alls innehåller flera mängder fett och vart innehåll är ekologiskt. Idag när jag var på affären köpte jag en korv med 15% fett alltså lika mycket som helt vanlig nötfärs innehåller. Så efter träningen i eftermiddags blev det att åka hem och tillaga en korvgryta som jag hittade receptet på http://www.alltommat.se/.
 
 
Ingredienser (korvgrytan):
  • 400g Mager falukorv
  • 4st salladslökar
  • 10st Pärltomater eller körsbärstomate
  • 1st gullök
  • 1msk senap, söt och grovkornig
  • 1st Köttbuljongtärning
  • 1dl vatten
  • Färsk timjan
  • 1tsk flingsalt
  • svartpeppar
Ingredienser Bulgursallad:
  • 3dl bulgur
  • 5dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 5st torkade tomater (hackade)
  • 2st skivade salladslökar
1. Skär korv, salladslök och tomater i bitar och i halvor. Skala och hacka löken.
2. Fräs korv och lök i smör 2–3 min. Tillsätt tomathalvor, senap, buljongtärning och vatten och låt koka ihop 2–3 min. Smaka av med timjan, salt och peppar.
3. Tillaga bulgurn i grönsaksbuljong enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner tomater och salladslök. Servera till korven.
 
 
 
Jag måste tipsa om en buljong som är hur bra som helst, den innehåller inget jäst, socker eller emulgeringmedel som andra buljonger på tärning ofta gör och den är dessutom helt ekologisk. Det är "Bio food" lantbuljong som har denna och den går att hitta i vanliga matvaruaffären. Jag handlade den på coop vidd deras ekologiska del av affären. Den funkar som komplement till alla buljonger och förgyller verkligen smaken!
 
Eftersom att jag är laktosintolerant och älskar valios produkter, har jag nu sett att de har släppt en ny serie som heter PRO FEEL, här ingår proteinyoghurt, proteinkvarg och proteindrycker. Gjorda av färsk mjölk och som dessutom är extra proteinrika med mindre socker och fett. Mjölkprotein innehåller alla essentiella aminosyror, de mättar bra och är viktiga för musklernas funktion och tillväxt. Alla produkter innehåller även viktiga D- och B-vitaminer. Detta är perfekt som mellanmål före eller efter träningen när man behöver få i sig rikligt med protein och där andra "vanliga" youghurtar innehåller hälften så mkt protein och dubbelt så mkt kolhydrater och då även till viss del socker. Så dessa måste provas!
 
 
Så lite tips så här på Tisdag kväll!
 
Kram!

Tre tips som förenklar en vanlig måndag!

Igår kväll kom jag hem ifrån en helg i Stockholm som vart fylld av goda skratt, trevligt sällskap och god mat! :)
Och det måste jag tacka mina arbetskollegor på Rabalder för, en toppen helg helt enkelt! Men så här måndagen efter känner jag mig faktiskt riktgt trött, hela dagen har jag som gått lite i slowmotion. Sen har det ju dessutom varit en fullspäckad dag, föreläsningar mellan 9-11, träning mellan 11.30-12.30 och sedan jobb 14-18.30 och nu sitter jag här! :) Men det har faktiskt varit tre saker idag som har gjort dagen lite llättare!
 
Jag kände mig som sagt väldigt trött idag så träningen kändes väldigt lååångt bort, men jag sprang  mina intervaller som jag hade bestämt 200 x 15 och dessutom på en helt okey tid och det kändes såå himla bra! Innan kändes det verkligen inte som att det skulle gå men när det väl var gjort kändes det som "peace a cake"! :)
  • Så mitt första tips är, även om kroppen känns lite seg pröva väck den till liv, den brukar faktiskt överaska! 
  • Tips 2, gör en omelett till lunch om det är stressigt och du har ont om tid!
Efter träningen gjorde jag min favorit snabbmat! Omelett, superenkelt gott och nyttigt! Idag gjorde jag den på 2ägg, 3skivor rökt kalkon, 2kokta potatisar sen i helgen och 1/2 avokado.
  • Tips 3, unna dig någonting!

När jag kom hem från jobbet nu kände jag mig så himla frysen och tyckte synd om mig själv för att det hade regnat på mig hela cykelresan från jobbet. Så jag kokade upp lite te med mjölk och tog fram några torkade fikon och dadlar! MMm.. Så nu ska jag bara njuta resten av kvällen och göra en tidig kväll! :)

 

 
Kraam!
 
 

God morgon Stockholm!

Som vanligt är jag vaken först av alla! vet inte riktigt vad det säger om mig, men jag är helt enkelt väligt morgon pigg!;-) Så nu ligger jag på hotellrumet och väntar på att de andra ska vakna!

Vi hade en fantastiskt härlig dag igår, Stockholm bjöd på vackert höstvädret och tjejerna på ett mycket trevligt sällskap! Vi sprang ut och in i ett antal provhytter och affärer och så alla hann verkligen hitta någonting som de tyckte om!:-)
Efter en hel dag på stan gick vi till hotellet för att piffa till oss lite för att senare gå ut och äta middag tillsammans. Jag måste bara rekomendera resturangen vi var på igår kväll den heter Cloud nine, resturang & cocktail. Ett fantastiskt härligt ställe med supergod och vällagad mat och dessutom en mycket trevlig personal som levererade hela kvällen!
Efter en härlig dag och middag som dröjde sig ända fram till midnatt var det trötta tjejer som fick krypa ned i sängen!




Nu ringer väckarklockan, så det är snart dags att kila ned till resturangen för att avnjuta en härlig frukost!:-) Frukosten är ju lätt det bästa målet på dagen!

ha en fin söndag!
kram!

Fredags mys när den är som bäst!

 
Vilken dag det har varit! :) Dagen började med frukostmöte på Rabalder med tjejerna där och som vanligt bjuds det på en hel del skratt i deras sällskap. Det blev planering kring bl.a. Fashionweek och vi fick även träffa den nya tjejen som har börjat jobba hos oss, Mathilda! mkt trevlig tjej! :)
 Efter lunch ringde syrran, då var hon klar med sin utbildning och vi skulle ut på stan och hitta henne lite nya outfits!så jag fick agera personalshoper, vilket jag gjorde med nöje! Det var tydligen länge sedan som syrran verkligen unnade sig något, kan tänka mig det med tanke på att hon har en lite 1,8 årigt busfrö hemma som mamma bara vill ge det bästa! :) Men idag var det Ida-Marias dag och som hon shoppade! Riktigt roligt! :) Allt från toppar, nya cheepmonday jeans till nya underkläder! Vi hann dessutom med en present till lill-mamsen som fyller år om ca. en vecka! :)
 
 
 
 
Efter all shopping så tog vi oss hem och gjorde oss en smothie tog på oss träningkläderna och begav oss till Iksu för att köra Bodypump. Jag kan ju säga att det var ett tag sedan jag körde det och det känns. Jag vet inte om ni har känt känslan av att inte kunna schamponera håret för att armarna känns som blyklumpar! :P Ungefär så känns det nu kan jag säga! :) Men det var roligt! När vi kom hem gjorde vi en klassiker i Barcheus familjen en fredag kväll, hemlagad pizza! Mmmm.... Mycket gott efter en mycket händelserik och rolig dag! :)
 
 
Nu ska vi mysa ned oss i soffan och kika lite film, "Taken". Tydligen har alla utom jag sett den och pratar om den, så det är väl dags att även jag ser den! Den är vist lite läskig så det är tur att jag har storasyster vid min sidan men jag vet inte hur mycket det kommer till att hjälpa! :P hon är lättskrämd som en mus!
 
Ha en fin kväll!
Kram!
 

Fartlek och helg planering!

Gissa om jag har var sugen på att springa idag! ;)
Min pulsklocka som har vart på lagning kom igår och jag fick dessutom en helt ny klocka!
förmodligen var den andra så illa där an att det inte fanns mycket till att laga! 
Men med en helt ny klocka att testa var jag taggad till tusen idag! det blev en klassiker , fartlek! 
 
Passet:
-Uppvärmning, lätt jogg 15 min
Fartkelen:
Fartlek innebär som det låter att leka med farten när du springer, en riktigt rolig intervallform faktiskt.
Du väljer en tid du ska springa jag valde 20min. Under denna tid är du i konstans rörelse.
Du springer i intervaller som ligger mellan ca. 40sek-2min. Under intervallerna drar du upp ett tempo som du orkar hålla hela tidenen. Vilan ska vara hälfen av den tid du sprang föregående intervall, dock minst 30sek.
Under det här passet får jag verkligen upp flåset och hjärtat får pumpa och det är dessutom perfekt att springa ute i skogen. För mig fick det bli runt nydalasjön!
- Nedjogg 10min
 
Det är så skönt att  ha tillbak klockan,Jag kan se precis hur långt jag sprungit, vilken puls jag haft under de olika intervallerna plus vilket tempo jag har hållit. Klockan heter Garmin Forerunner 110w och jag kan verkligen rekomendera den!
 
Nu sitter jag och väntar på att syrran snart ska komma! :) hon har vart på kurs här i Umeå och ska vara här ända tills på lördagmorgon! :) OM vi kommer att prata i munnen på varandra, det är vi specialister på och speciellt när vi inte träffats på länge! :)
Imorgon blir det frukostmöte på rabalder inför kommande vecka med "Umeå Fashion week". Vi kommer dels att ha modeller på catwalken och dela ut checkar med 20% i butiken! om du vill veta mer om fashion week kolla in http://www.umeafashionweek.se/static/sv/100/
På Lördag åker vi tjejer som jobbar på Rabalder till Stockholm på en liten Weekend med shopping och andra trevligheter tillsammans, tror det kommer bli en toppen helg med mycket skratt och skitsnack! ;) PLUS att vi får bättra på våra höst och vinter garderober! ;)
 
 
Nu ska jag fixa här lite innan syster yster kommer!
 
Kram!
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag morgon!

Det verkar bli en fin dag idag, klarblå himel och lite kyrligt i luften!:-) Morgonen får börja med min favorit gröt! en vanlig havregrynsgröt MEN jag blandar i klippta torkade aprikoser, byter ut hälften av vattnet mot mjölk och blandar i malen kanel och toppar med grovhackade hasselnötter!:-) muums!



Nu, raka spåret till föreläsningssalen!:-) och senare ikväll kommer min älskade syster på besök!!! längtar!

ha en fin dag!
kram

Pilates Reformer

 
Igår kväll innan jag skulle gå och lägga mig märkte jag att det fanns en ledig plats på Pilates Reformer passet på lunchen idag, så var tvungen att boka in mig på det! :) Så efter en morgon i föreläsningssalen med prat om median, standardavvikelse, z-värden m.m. blev klockan 11 och det var dags att ta sig upp till Iksu!
 
Pilates Reformer är en av det absolut bästa träningsformerna jag vet, så jag försöker att gå på minst ett sådant pass i veckan. Pilates Reformer är en lite annorlunda form av pilates där du använder dig av en maskin som du arbetar med på olika sätt för att bygga upp din kropps flexibilitet, smidighet och rörelseekonomi genom att arbeta med det små muskelgrupperna som styrker upp de stora musklerna. Dessa är annars väldigt svåra att komma åt genom vanlig styrketräning. Pilatesen främsta syfte är att förhindra/ minska skador genom att stärka muskulaturen som hjälper oss att upprätthålla en symmetrisk och vitaliserad kropp. Så ni som har tillgång till att prova på detta måste göra det! Ni kommer märka skillnad bara efter någon gång, både på hållningen, balansen och stabiliteten i kroppen!
 
Lite bilder från dagen pass:
 
 
 
Nu ska jag cykla till Ica för att hämta ett ut ett paket från Garmin med min pulsklocka, ÄNTLIIGEN!
Den har vart på lagning ett tag nu så jag hoppas verkligen att
den är fixad. Det är nämligen tredje gången jag skickar in den så, ja tredje gången gillt får vi hoppas! ;)
 
Kraam
 
 
 
 

Middagen är serverad!

Denna dag fick en riktigt bra start, det blev en morgontur i löpspåret med Zandra en av löpartjejerna, ca 40min i ett mörkt Umeå! Efter det blev det att spendera större delen av dagen med statestikboken eftersom vi inte hade några schemlagda timmar i skolan. Jag tänker att det är bra att starta i tid, jag tänker inte misslyckas på den sista riktiga kursen jag har innan jag tar min examen! Så känner mig rätt stålt över dagens insatts! :)
Därför blev de extra härligt att få sätta sig på cykeln ner till friidrottshallen för att kötta lite cirkelträning. Eftersom att vi kört programmet nu under några veckor ökade vi idag belastningen, det blev lite fler stationer och kortare vila mellan varven!
 
När jag kom hem från träningen stod middagen på bortet! :) vardagslyx! Isac hade lagat Torsk med hemmagjord tomatpesto! enkelt och mkt gott. Så det här kan ni inte missa! :) här kommer resecptet!
 
Recept:
500g vitfisk
6 marinerade soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika eller 30g fryst
1/2dl olivolja
1dl färskriven parmesan
salt
nymalen peppar
 
Sätt ugnen på 150grader. Lägg fisken i en ugnsäkerform och strö över lite salt.
Mixa tomaterna, tillsätt sedan vitlöksklyftorna, basilikablad och mixa. Droppa sedan
i olivoljan och blanda ned osten, salta och peppra efter smak. Bred nu peston över fisken
och ställ in i ugnen 15-20min.
 
Tillbehör: Matvete och en grönsallad!
 
 
Ha en fin kväll!
Kram
 
 
 
 

Intervaller

Dagens träning blev 200meters intervaller, ett härligt pass som går att köra antingen på bana där sträckan är utmätt eller ute i skogen på tid. Om du kör på tid så springer du 40sek i 75-80% av din max fart, det är viktigt att du håller samma fart under alla lopp så att det inte blir någon dipp i slutet av intervallerna! :)
 
Intervallerna:

200m x 15 uppdelat i 3 serier:

  • 5x200m, 20sek vila mellan loppen
3min vila (serie Paus)
  • 5x200m, 20sek vila
3min vila (serie paus)
  • 5x200m, 20sek vila
 
Ett  riktigt flåspass där hjärtat får jobba. loppen gick på ca. 40sek och sista serien pressade jag ned tiden lite eftersom att det kändes så bra så de gick på 38sek.
 
 
Kram
 
 
 

Proteinpankakor

Hejhej!
Idag startade vår nya kurs i statistik. Vet inte riktigt hur spännande jag tycker att statistik är men det var faktiskt en riktigt  bra lärare, vilket ger kursen lite mer möjigheter! ;) Vi gick bara till klockan tolv idag så det blev att åka hem och laga lunch! Hittade ett recept på proteinpannkakor igår som jag var tvungen att testa, en nyttigare variant av vanliga pannkakor som innehåller rikligt med protein från äggen och kesellan. Dom var dessutom riktigt goda!
 
 

Proteinpannkakor

 1 stort ägg

 3 stora äggvitor

 250 g lättkvarg

 2dl havregryn

1dl lättfil

1tsk bakpulver

 salt och honung efter smak

Mixa ihop allt och låt stå några minuter innan du steker dina underbara kvargkakor
Servera med keso och bär.

Nu blir det att sätta sig med statestikboken ett tag och sen träning lite senare! ;)

Kram!

 

 

 

Backträning och veckeplanering!

 
Hade verkligen en toppen dag igår!
Det var mycket människor i faretn på stan vilket innebär att vi hade fullt upp inne i butiken igår, riktigt roligt!
lördagen avslutades med ett backpass och inflyttningfest hos Carin i min klass med riktigt trevliga människor och många goda skratt. Hon bjöd på allt från snittar till bruchetta och massa annat smått och gott och till de en riktigt farlig bål! :P Vi surrade, körede pop quiz (stolt 2a efter 4 andra lag! :), dansade och sen gick vi ut och skakadde våra rumpor ännu mer på cover club!
 
Gårdagens back pass var riktigt svidiggt!, vi tog oss total 30 gånger upp för backan, 10 löpningar och 20gånger upp med olika sorters hopp. Hoppen bestod av grodhopp, enbenshopp, indianhopp, hopp sidlänges och mångsteg. Kan säga att torsdagens hopppass på platt underlag gjorde sig väl påmind! ;)
 
 
 
På söndagar brukar jag alltid försöka göra en veckomatsedel för veckans middagar och handla så att allt finns hemma när jag sen står där och är hungrig och trött efter träningen och skolan! Jag tycker det är så himla skönt och enkelt att göra så, det underlättar vardaden!
 
Så här ser veckans matsedel ut:
Mån: Köttfärslimpa med bacon och tomater
Tis: Fisk i ugn med tomatpestotäcke (egen gjord)
Ons: Libanesisk kyckling
Tors: Blodpudding (för järnets skull)
 
På måndag börjar en ny kurs, statistik, vi får se hur det är! Sen kommer även min älskade syster på besök! :) och som hon är efterlängtad! det ska bli så roligt att få träffa henne, hon ska kurs här i Umeå och passar på att häla på!
 
Ha nu en skön söndag och vila ut er ordentligt!
Kram!
 
 
 

LÖRDAG!

 
Härliga lördag!
 
Det är jue alltid skönt med lördag morgon! :)
Idag väntar jobb på Rabalder till klockan 15. sen är det bara hem och byta om för att möta
upp friidrottsgänget i Gammliabacken för helgens backträning! :) (hoppas bara det slutar regna)
Till kvällen väntar lite festligheter hos Carin i klassen i, inflyttnings/ tenta fest som kommer att avslutas med
att gå ut och skaka lite rumpa! :)
 
 
 
 
 
Tror detta blir en bra dag!
Kram på er!

Fredagsmys med bästa!

Efter en låång vecka med mycket i både skolan och på jobbet får veckan avslutas med lite kvalitetstid med Isac!:-) och regnet får fortsätta att ösa ner!

vi lagade en mycket god lax ikväll med kokt potatis och en tomat och avokado sallad!:-) vi gjorde en enkel men god lax där vi pressade färsk lime juice, saltade, peprade och strödde lite torkade limeblad på laxen och in i ugnen på 200grader i 15min, enkelt och mkt gott!;-)




Ha en fin kväll!
Kram

Haleuja moment!!

Känslan när tentan är färdigskriven och inlämnad är obeskrivlig!!!
Fasen vad skönt! Resten av dagen kommer att gå ut till att njuta! :)
 
 
En av tjejerna från "morgonlöpar gänget" hörde av sig just och frågade om jag ville haka på och springa nu i förmiddag! Så nu blir det en löptur till skogs. Så himla skönt att få komma ut en sväng, sen blir det att åka till Rabalder en sväng för lite jobb i eftermiddag men det känns som pice of cake efter den här hemtentan!
 
Ha en underbar dag!
Kram

Hoppträning

 
Är inte det den bästa styrketräningen? du tränar både din styrka, kordination och snabbhet, plus att du får riktigt starka och välformade ben och det är ju inte dumt! ;)
 
Tips på enkla hoppövningar:
Grodhopp (kombo, 2hopp fram-1 hopp bak osv....)
Enbenshopp (hoppa på ett ben)
Upphopp
Växel hopp (Utgångspun, ett ben fram, ett bak med ena knät i backen. hoppa upp oc byt ben i luften)
 
Ikväll blev det enkligen av med lite brödbak. Det är ju så himla gott med hembakat bröd på morgonen, det blev Leilas filmjölklimpa!. Så fredag morgon kommer helt enkelt att få en bra start!
 
Jag tycker ju om att dricka mitt kaffe på morgonen till frukosten MEN nu är det ett slut med de. Jag har nämligen misstänkt att jag har bist på järn eftersom att mina naglar har blivit refflade och jag löser mkt hår när jag duchar och detta är några av de teckan man kan få om man har brist på järn. Jag tycker att jag äter väldigt näringriktigt mat som innehåller mycket järn. Men jag jag tror att kaffet kan vara lite av boven i dramat. jag dricker cirka 3 koppar kaffe om dagen, till frukosten, lunchen och mellanmålet. Efter att ha läst på lite grann så är det så att kaffe och te minskar kroppens förmåga att ta upp järnet om du dricker det i direkt samband med din måltid. Då är det bättre att vänta en timma och kunna tillgodogöra sig järnet i maten. Men att dricka en kaffekopp mellan måltiderna spelar ingen roll! :)
 
Ett bra kompliment om man ändå vill ha någonting varmt att dricka på morgonen är rooiboste eller som det brukar kallas rött te ett bra kompliment. Det är egentligen inget vanligt te utan ett ört te som inte innehåller något koffein, de kommer det bli för mig på morgonen nu!
 
 
Nattinatti!
Kram!
 
 
 
 
 
 
 
 

Fastfängslad i min egen lägenhet!

 
Yes... ni hörde rätt, idag bestämda jag mig för att fängsla fast mig själ i lägenheten vid datorn och hemtentan. Det fanns helt enkelt ingen återvändo idag, skulle det bara göras.
Började kl.07.00 imorse och var klar kl. 18.30 (jag tillät mig några faktiskt några pauser där emellan, man kan jue inte vara allt för hård mot sig själv! ;) Är faktiskt riktigt nöjd, efter dagens kämpande återstår nu endast tre stackars frågor kvar, jääkligt skönt faktiskt!
 
 
Det serverades faktiskt riktigt god mat på mitt fängelse, en mangokycklinggryta med ris. Det fick avsluta mitt pluggande för idag. Blev tillslut utsläppt efter att ha suttit inne hela dagen, ut i löpspåret! Kändes lite segt att veckla ut benen till en början men sen tog benen fart! :) det blev 1,1mil gjorda och fasen vad skönt det var. Det var riktigt roligt att se att så många vara ute i mörkret vissa med pannlampor på huvudet andra med reflexvästarna på kring nyddalasjön!
 
Några av de låtar som fick pumpa i mina öron medan jag sprang var:
Swedish House Mafia – Don't You Worry Child (Radio Edit) [feat. John Martin]
David Guetta – She Wolf (Falling to Pieces) [feat. Sia]
Emeli Sandé – Heaven
Far East Movement – Turn Up The Love
 
 
Ne nu ska jag skynda mig till soffan och tv.n för det är sesongs premiär av min favvo serie!!!
Grey´s antomy så det får jag inte missa, till det blir det ett äpple med lite kanel och keso till kvälsfika! :)
 
Ha en fin kväll kraam!
 
 

Bästa receptet på den berömda tenta ångesten


Träning!...... efter en heldags pluggande så finns det inget skönare än att bara få koppla bort allt som har med skola och alla måsten att göra. Det kan handla om att ta en promenad, en springtur eller att gå till gymmet men en sak kan du vara säker på! du kommer komma därifrån med ny härlig energi!:-)

För mig blev det cirkelträning idag med friidrottsgänget på Dragonhallen, super härligt pass. Nu blir det att lägga sig i soffan och bara mysa med en tekopp i handen!



Nyttig frukost på avokado!

 
Idag blev det en härligt krämig avokadosmothie till frukost toppad med min egna musli och lite linfrön. Det har blivit mycket recept med blåbär nu och så är det även i denna ;) men det är jue så gott!
 
Smothie:
1 avokado
1 Banan
1dl frysta blåbär
1,5dl Mandelmjölj
 
Mixa och njut!
 
Avokadons pluspoäng
Avokado innehåller en mängd vitaminer som man oftast inte kan hitta i andra grönsaker. E-vitamin, som är viktig för att skydda cellmembranen, där det hindrar fette håller även rna från att släppalös skadliga fria radikaler. E-vitamin håller även hud hjärta, blodcirkulation, nerver, muskler och röda blodkroppar friska. Den innehåller även B-vitamin 1, 2 och 6, c-vitamin, fibrer och den är riklig på enkelomättade fetter och på vis skyddar den oss mot hjärt- kärlsjukdomar. (källa, Marshall, J. Ät för styrka)
 
Bästa tiden att köpa Avokado är under höst och vinter månaderna här i skandinavien eftersom att den då transporteras från medelhavsländerna och är på så sätt ett bättre miljöval än den som kommer från syd och mellanamerika
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Nu Blir det att cykla till skolan för att förbereda inför redovisningen av min projektplan!
 
Kram

När många bollar i luften förvandlas till bowlingklot!

 
 
Ibland måste man välja, jag har haft alldelens för mkt på schemat det senaste månaderna. Dubbla jobb, skola och träning och det blir svårt att hinna med mer än just.... det...speciellt när man vill kunna göra allting man antar sig helhjärtat. MEN jag har faktiskt tagit ett mycket bra beslut för mig själv den här månaden, jag har sagt upp mig från gymmet jag jobbat extra på i snart 1,5år, Sensia24. Det känns lite tråkigt men samtidigt riktigt skönt. Det finns någonstan en gräns på allt man ska och vill hinna med!
 
Att tänka på:
Du lever bara en gång, ta vara på den tiden och gör det bästa av den för det är du värd!
 
NattiNatti på er!
 
 

Måndag morgon på ett lite kallt och ruggigt Campus arena

 
Måndag morgon känns alltid lite sådär halv ruggig i sig och idag bekräftade även vädret saken kändes det som!
Idag stog det intervall på schemat. Dessa bestog av 500m-400m-200m-400m-500m, i relativt högt tempo eftersom att vilan mellan låg på 5min. Loppen i sig gick på ca. 35-36sek/200m och jag kan säga att det kändes sista 500 meters loppet :P
Passet avslutades med några 100m lopp för att varja ned kroppen 6x100 (ca. 80% av max fart) med 1min mellan loppen.
 
Eftersom att jag åt en ordentlig frukost innan passet fick det bli ett lite mindre mellanmål efter som bestod av en blandning av kesella, blåbär och madelmjölk. Detta tycker jag är ett suveränt mellanmål det innehåller relativt mkt protein från kesellan, madelmjölken mjukar upp kesellan litegranna så att den inte blir så syrlig och blåbären ger en liten antioxidant kick som vi behöver nu på höstkanten för att slippa alla tråkiga förkylningar + att de ger en underbar smak!  ;)
 
Ne nu bär det av till skolan för att träffa tjejerna i klassen och börja skriva på hemtentan!
 
Ha en bra dag!!
Kram
 

myhomerun.blogg.se

En förkärlek för träning och matlagning!

RSS 2.0