"Ryss träning" och en lätt lagad och god middag!

Hej på er!
 
Yepp ni läste rätt, Ryss träning! haha idag var dragonhallen där vår friidrottshall är uppbokad, så vad ska vi göra? Ja  tyckte Janne vi går ner till källaren på dragonskolan, detta är alltså ett garage som ligger under skolan med ett par banor från ja vad ska jag gissa 80-talet så med andra ord riktigt hårda och fasta. Så där befann vi oss bland skrot, järnrör och ledningar under jorden men varför inte? träningen gick hur bra som helst, alltid roligt med lite nya inslag! ;) haha
 
Dagens pass (snabbhet):
  • Vristhopp 4 x 5 st
  • 5 x 50m på 95-98% fart
  • Frivändningar 3 x 6st (47,5kg)
  • Step up 4 x 3st på vardera ben (50, 55, 60, 70kg) 
  • Marklyft med raka ben 4 x 3st (72kg)
  • Balans med Cabelcross
Till middagag efter träningen prövade jag för första gången att göra köttfärsomelett! Och Mmm vad gott det blev, detta måste ni testa enkelt, nyttigt och super gott! :) 
 
Köttfärsomelett

Fyllning:

400 gram köttfärs

salt och peppar

1 gul lök finhackad

3 msk vatten och en skvätt Mjölk

1,5 msk tomatpuré

1-2msk Kinesisk soja

Basilika (gärna färsk)

Botten:

4 ägg

1 dl Mjölk

2 msk smör

1 tsk oregano eller pizzakrydda

2 dl riven ost 

 1- 2 tomater

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Byrn den hackade löken i stekpannan, tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll på vattnet, tomatpurén, mjölken, sojan och basilikan. Låt puttra tills vätskan kokat bort.

Vispa äggen med mjölken och oregano, häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter. Ta ut omelettbotten.

Höj ugnen till 225 grader. Ha på köttfärsfyllningen. och strö på tomater och ost.

Grädda ca 10minuter eller tills osten smält och fått fin färg.

 
Nu ska jag slå på lite julmusik och bara mysa på här hemma! :)
 
Kram!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myhomerun.blogg.se

En förkärlek för träning och matlagning!

RSS 2.0